Fortsätt till huvudinnehåll

Christmas angel 2014 on a canvas/ Canvas med julens ängel 2014

Hej! Jag heter Ulrika men i scrapvärlden lyssnar jag även till LillBlomman. Jag kommer gästa Hobbyworld under november och december. Detta känns otroligt roligt då Hobbyworld för alla mina favoritprodukter i sitt sortiment! Jag älskar produkter från Spellbinder, Sizzix, Martha Stewart, Prima, My Minds Eye, Marinnae Design för att nämna några!
Jag bor ett par mil norr om Stockholm med make, son och hund i ett sött gult litet hus. Jag hittade denna underbara hobby 2006 men har alltid sysslat med någon typ av skapande hobby. Min stil och val av alster varierar ganska mycket men jag skulle nog kalla mig en romantisk mixed.media scrappare. Jag hoppas att jag kommer kunna inspirera er under min tid som gästdesigner här hos Hobbyworld!

***

Hello! My name is Ulrika but in the sworld of scrapbooking I´m also known as LillBlomman. I have an GD spot here at Hobbyworld during November and December. I´m thrilled over this because Hobbyworld has all my favourite brands in their shop. To name a few I love supplies from Spellbinders, Sizzix, Martha Stewart, Prima, My Mnds Eye and Marianne Design! 
I live just 12 mile north of Stockholm with my hubbie, son and dog. We live in a cute yellow house. I started scrapbooking back in 2006 but I have always had some kind of creative hobby that including my hands. My style and choice of projects varies a lot but I think I would call myself a romantic mixed-media artist. I hope I´ll bee able to inspire you during my time as a guest designer here at Hobbyworld!

Som första projekt har jag skapat en canvas med julens ängel 2014.

***
As a first project I created a canvas with an Angel of Christmas 2014.

Jag har använt en collage teknik i många olika lager.

***
I used a collage tecnique in many layers.

Till bakgrunden har jag använt MS Screentryck mallar med  Gesso.

***
For my background I used MC Screen print stencils together with Gesso.

Jag använde samma Paisleymönster på stencil till mina änglavingar. Jag använde svart akrylfärg på ett beige papper och klippte sedan ut dem.

***
I used the same stencil for my angel wings. I used back acrylic paint on a tan paper. Then I fussy cutted the wings.

En rolig detalj är de små stjärnorna som är spillet efter att jag använt MS Medallion Deep Edge Punch. Jag har också använt både MS akrylfärg i Metallic Gold och Prima Texture Paste Gold Crackle.

***
A fun detail are the cute stars. They are the scraps after using MS Medallion Deep Edge Punch. I also used  MS Acrylic Paint in Metallic Gold and Prima Texture Paste Gold Crackle.

***

Materiallista/List of supplies
Carta Bella - So This is Christmas 6x6 Paper Pad CBST20015
Marianne Design Classic Christmas Pape Pad 6x6 PK9113
Ek Deco Scallop Edger Punch 54-40027
Martha Stewart Craft Floral Medallion Deep Edge Punch 42-70057
Martha Stewart Craft Floral Paisley Adhesive Silkscreens PL 32934
Martha Stewart Craft Paper Trimmer M281055
Martha Stewart Paint Craft Squeegee PL33020
Martha Stewart Paint Basic Brush Set PL32244
Martha Stewart Craft Paint Gesso Primer White PL 32214
Martha Stewart Craft Paint Metallic Gold PL32103
Martha Stewart Craft Paint Satin/Matte Vanilla Bean PL32069
Martha Stewart Craft Paint Satin/Matte Acorn PL32072
Martha Stewart Craft Paint Satin/Matte Beetle Black PL32082
Prima Art Basic - Texture Paste - Gold Crackle 961558

Ni hittar allt material hos Hobbyworlds återförsäljare/Retailers.

***
Kramar från Ulrika aka LillBlomman!
Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!