Fortsätt till huvudinnehåll

Bakgrund - steg-för-steg / Background tutorial

Det är dags att visa hur jag gjorde min bakgrund på layouten som jag visade tidigare idag i det här inlägget. Så - följ med på min steg-för-steg-instruktion och se hur jag gör:

* * *

It's time to show you how I created my background on the layout I showed you earlier today in this blog post. So - follow my step-by-step tutorial and watch how I work:


Vit cardstock, en stencil, Prima Basics 3D gloss gel och en palettkniv. Jag lägger på 3D gloss gel med palettkniven över delar av cardstocken.

* * *

White cardstock, a stencil, Prima Basics 3D gloss gel and a palett knife. I apply 3D gloss gel with the palette knife on chosen parts of the cardstock. 


Jag låter det torka - antingen får det ligga i fred i någon timme, eller så använder jag min heat tool/embossingfön för att det ska torka fortare.

* * *

I let it dry - either I let it air dry for an hour or so, or I use my heat tool to speed it up.


Sen börjar jag spraya med Primas colour bloom sprays. 

* * *

Then I start spraying with Primas colour bloom sprays.


När färgen har torkat tar jag en våtservett/en bit hushållspapper och torkar försiktigt bort sprayfärgen från "prickarna" av gloss gel.

* * *

When the colour is dry I take a baby wipe or a piece of kitchen roll paper and gently wipe the colour from the gloss gel "dots". 


Så här ser det  ut när jag torkat klart.

* * *

This is what it looks like when I finished wiping.


Nästa färg är Antique gold - jag stänker lite av det över sidan...

* * *

Next colour bloom spray is Antique gold - I splash some of it over the page...


...genom att skruva av korken och stänka med röret till spraymunstycket. Man kan också använda en tunn pensel att doppa i färgen och sen försiktigt "slå" mot fingret så att man styr lite var stänken hamnar.

* * *

...by unscrewing the top of the bottle and splash with the tube of the spray nozzle. You can also use a thin paintbrush to dip in the colour and then gently "tap" against your finger so that you control where the splashes end up.


Låt torka och ta sen en våtservett och torka bort överflödig färg från prickarna.

* * * 

Let dry and then take a baby wipe to wipe the excess colour from the dots.


Gör samma sak med nästa färg - jag har använt Gold Foil. Den har jag också sprayat med lite grann.

* * * 

Do the same thing with next colour - I have used Gold Foil. I sprayed a little with this colour as well.


Låt torka och ta sen en våtservett och torka bort överflödig färg från prickarna.

* * * 

Let dry and then take a baby wipe to wipe the excess colour from the dots.


Det sista steget jag gjorde innan min bakgrund var klar, var att ta en Prima Chalk Edger i färgen Old Road och applicera genom en stencil på några ställen på min sida.

* * *

The last step I did before my background was ready was to take a Prima Chalk Edger (colour Old Road) and apply it through a stencil on a few areas on my page.


Låt torka och ta sen en våtservett och torka bort överflödig färg från prickarna.

Sen är det bara att dekorera efter smak och tycke - min färdiga layout blev så här:

* * * 

Let dry and then take a baby wipe to wipe the excess colour from the dots.

After that you can embellish according to you liking - my finished page looks like this:Materiallista / List of supplies
Bazzill Thunder Trio #1 White T10-1001
Basic Grey Mini Alpha Stickers Black BAS-3988
American Crafts Thickers Chipboard Foil Hardcover Gold T53283
Prima Marketing Prima Art Basics - 3D Gloss Gel 473 ml 961367
Prima Marketing Stencil - Honeycomb 961268
Prima Marketing Stencil – Irregular Dots 922207
Prima Marketing Sultry Shimmer Pressed Petal - Color Bloom 573881
Prima Marketing Vintage Metal Antique Gold - Color Bloom 573843
Prima Marketing Sultry Shimmer Peony - Color Bloom 573904
Prima Marketing Chalk Edger Old Road 891077
Prima Marketing Rodanthe - Whitecap 577773
Prima Marketing Rodanthe - Seaboard 577735
Marianne Design Green and Off-white Paper Roses RB2217
Marianne Design Green Paper Roses RB2207
My Mind’s Eye Record It Pretty Things Enamel Dots REC144
EK Tools Rock Fern Medium Punch EKPL7068
EK Tools Edger Punch - Binding Edge 54-40109
Scrapbook Adhesives - Adhesive Value Pack 01697-30

Tack för besöket! / Thanks for the visit!

Kommentarer

  1. Så himla fin Tettiz! Tack för en superbeskrivning dessutom. Kram Karin

    SvaraRadera
  2. Otroligt effektfullt och snyggt! Tack! kram Anna

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!