Fortsätt till huvudinnehåll

Angel wings

Temat änglar fortsätter och idag visar jag en ljusstake jag gjort.
Jag började med att klippa upp en aluminiumburk och diskade rent den.
Ritade en mall som jag sen ritade av på aluminiumen. Klippte ut den.
************
The theme of angels continues and today I show a candlestick I made. 
I started to cut up an aluminum can and cleaned it. 
Drew a template which I then drew on the aluminum. I cut the piece out.
Jag tog en träkloss och borrade ett hål i den. Klippte till en grillpinne i lagom längd och limmade fast den i klossen. Limmade fast en ljushållare på toppen.
************
I took a piece of wood and drilled a hole in it. Cut to a barbecue stick in just the right length and glued it into the block. Glued a candle holder on top.
Jag målade allt med svart gesso, lät det torka. Målade sen med Martha Stewart Crackle Effekt. När den torkat målade jag allt med vit gesso. Då skapas den krackelerande effekten.
************
I painted everything with black gesso, let it dry. Painted with Martha Stewart Crackle Effect. When it dried, I painted everything with white gesso. This creates the crackle effect.


Material/Supplies:
Prima Art Basics - Heavy Gesso, Black 961459
Prima Art Basics - Heavy Gesso, White 961442
Martha Stewart Crafts - Weather Crackle Effect
Artemio - Mini Glue Gun VIMGG
Artemio - Refill Till Mini Glue Gun VIMGGR


Ha det bra!/Take care!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!