Fortsätt till huvudinnehåll

Make your own stencils

Med Silhouette Cameon kan du göra egna stenciler. Här en stencil med cirklar som jag har duttat med Martha Stewarts guldfärg.
***
With the Silhouette Cameon you can make your own stencils. Here a stencil with circles that I have painted with Martha Stewart gold color.

Lite Glass Beads från Prima har jag lagt på som en extra detalj.
***
Some Glass Beads from Prima for extra details.


Även lite guldmist och glitter för att förstärka guldet mot det svarta.
***
Some gold mist and glitter to enhance the gold against the black.


Har även skurigt ut "gallret" som jag först har duttat Soft Matte gel i och sedan har jag placerat den bakom fotot.
***
I have also cut out  the "grid" that I first have used Soft Matte gel in and then I placed it behind the photo.Tack för titten/ Thanks for stopping by!

Materiallista / List of supplies:
Skrapa med filt på en sida för vinyl. 199553 
Silhouette Cameo 12 tum Startpaket 199218
Bazzill Classic Black T10-1075
Prima Vintage Metal Antique Gold - Color Bloom 573843
Prima Art Basics - 3D Matte Gel 236 ml 961398
Prima Art Ingredients - Glass Beads - Butter 961701
Martha Stewart Craft 24 Vial Glitter Multi-Pack M111102
Thickers Shimelle Fitzgerald Glitter Alpha 368162
Thickers Shimelle Dunbar Foil Alpha 368163 
EK Tools Glue Pen 2Way Jumbo 55-00011
Silhouette Rensning verktyg 199650
Silhouette Stencil Material 199951 Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!