Fortsätt till huvudinnehåll

Fladdermusdiadem / Bat Diadem - Tutorial

Så här strax innan Halloween så har jag skapat mig ett diadem med en massa fladdermöss. Ingen häxa utan fladdermöss kring öronen va? :) Scrolla ner för en tutorial, jag har hittat inspirationen på Pinterest.

Ha en härlig helg!

******

In just a couple of weeks we will have Halloween here. I have created myself a diadem filled with bats. No with without a bunch of bats around her ears, right? :) Scroll done for my tutorial, I have found my inspiration on Pinterest.

Have a fab weekend!Hitta en bra fladdermusbild och skär ut en bunt i olika storlekar med din Silhouette Cameo och score:a dem sedan så du kan vika dem lite försiktigt för att få mer dimension.

***********

Find a nice picture of a bat and cut it out with your Silhouette Cameo in different sizes. Score them so you  easy can bend them for more dimension.


Gör två hål i varje fladdermus med en syl och trä igenom ståltråd genom bägge hålen.

********

Punch two holes through the bat and put wire through both holes. 


Gör en liten ögla på baksidan så du kan fästa ståltråden.

*******

Make a little loop on the backside to secure the wire.


Vira ståltråden tight kring diademet och limma dit ett par små fladdermöss på lämpliga ställen.

********

Twist the wire tight around the diadem and glue some small bats here and there.

  
Material
Bazzill Basics Mono Raven T10-1081
Silhouette Cameo 12 tum 199215
Spellbinder Tool n One T-001
Martha Stewart Paper Trimmer M281055
Martha Stewart Bone Folder M281018
EK Tools Self Healing Mat 54-06004 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!