Fortsätt till huvudinnehåll

Kortbakgrund Tutorial - Backgrounds for cards Tutorial

Hej!

Idag skall jag visa ett gäng kort som jag nyligen gjort. Jag har använt Prima Bloom spray eller Martha Stewart Craft Paint för bakgrunderna. Otroligt kul! Dessutom är det så enkelt att göra egna bakgrunder, och ingen kommer vara lik den förra.

*^*^*^*^*

Hello!

Today I'm going to show you a bunch of cards that I've done. I used Prima Bloom spray or Martha Stewart Craft paint for the backgrunds. Incredible fun! And so easy to ake my own backgrounds, no one will be like the one before.

^*^*^*^*^Jag började med att ta fram materialet. 
Prima Bloom Spray
Akvarellpapper
Akrylblock
Penslar
Vatten i en sprayflska

Sedan droppar jag på färgen, Lite hur om helst, eller i ett mönster om jag har en plan.  Om man trycker sakta på handtaget så ger den ifrån sig färgen droppvis. Efter det så smetar jag ut den med en pensel och sprayar med vatten lite försiktigt.

*^*^*^*^*^
I start to take out all the equipment I need

Prima Bloom Spray
Paper for watercolours
acrylic block
brusch
water in some kind of spray can

After that I dro some colours on to the acrylic block. Here and there, or in a special pattern if  wan't a special effect.After that  smear it out a bit with a brusch and finally spray the acrylic with water.Sedan vänder man upp och ner på blocket och stämplar hela klossen mot ett papper. Pressa försiktigt, men ändå fast. Du vill att färgen skall spridas ordentligt.
*^*^*^*^
Then you turn the acrylic block up side down and stamp it against the paper. Press gently but firm. Yoy want the colour to spread out. 


Från början är det rätt så blött, och jag jobbar ut färgen dit jag vill ha den.
*^*^*^*^*
From the beginning it's quite wet, but I work the colour to where to I want it to be. 

När den torkat ser den lite annorlunda ut. 
*^*^*^*
When it's dry it looks a bit different. 


Detta är ett av korten jag gjorde med denna teknik.
*^*^*^*
This is one of the cards I did with this technique. 

^
 Mer kommer under dagen
*^*^*^*
More will follow during the day! :)

Material -  Supplies

Bazzill Basics Mono White T10-1001
Martha Stewart Craft Paper Trimmer M281055
MyStik™ Permanent Strips Dispenser 01650-6
Martha Stewart Craft Paint Basic Brush Set 5pc PL32244
Prima Marketing Sultry Shimmer Tangerine - Color Bloom 573935
Prima Marketing Vintage Metal Antique Gold - Color Bloom 573843
Prima Marketing Vintage Metal Worn Leather - Color Bloom 573829
Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!