Fortsätt till huvudinnehåll

Care for a glass of wine?

Hur många gånger har jag inte varit på middag eller fest där jag helt plötsligt tappat bort mitt glas? Man letar ihjäl sig men ger upp till slut och hämtar ett nytt. Jag har löst det genom att måla fina blommor med färg och stencil från Martha Stewart under foten på mina vinglas. Nu kan alla gäster få en egen färg och man ser direkt vems glas som är vems. :)

Antingen kan man bränna av glasen i ugnen för att få färgen att härda eller låta dem härda i rumstemperatur i 21 dygn och sedan är det bara att diska dem i maskin. Men å andra sidan så är det roligt att byta design mellan årstider, middagsteman och högtider så varför inte köra in dem i maskinen och måla igen? Och igen och igen. :)

**********

I have been to so many dinners and parties where I suddenly have lost my glass. You search it for a couple of minutes before you surrender and get a new one. I have solved the problem by painting some nice flowers under the foot with paint and stencil from Martha Stewart. Now can all my guest have their one colour and you can easy find your own glass. :)

You can harden the paint to be able to out them in the dishwasher by "burn" them in the owen or let them be for 21 days. On the other hand, it's really fun to change the design for every season, holidays and theme on the party so just put them in the dishwasher and paint them again. And again and again. :)


Material
Martha Stewart Crafts Blossoms Adhesive Stencils PL32269
Martha Stewart Craft Pearl Mother of Pearl PL32127
Martha Stewart Craft Pearl Pink Taffeta PL32117
Martha Stewart Craft Pearl Aquarium PL32123
Martha Stewart Craft Pearl Mint Chip PL32124
Martha Stewart Craft Pearl Eclipse PL32118
Martha Stewart Craft Pearl Tiger Lily PL32112
Martha Stewart Craft Paint Foam Pouncers Set 6pc PL32243 
    

Kommentarer

  1. Vilken bra ide! Ofta blir det så att man får ta ett nytt glas i onödan annars. Under foten är ju bra också, behöver kanske inte vara så superpetigt med resultatet då som om man måla på själva kupan... Tack för tipset!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!