Fortsätt till huvudinnehåll

Mammas presenter / Mum's birthday gifts

I juli firade vi min mamma som fyllde 66 år - vädret var fantastiskt och vi hade en underbar dag och kväll tillsammans. Självklart hade jag gjort ett kort till henne och det matchade inslagningen på presenterna. Behöver jag tala om att hon älskar turkos? ;)

* * *

In July we celebrated my mother's 66th birthday - the weather was fantastic and we had a lovely day and evening together. Of course I had made her a card and it matched the wrapping on her gifts - do I need to tell you that she loves turquoise? ;)


Eftersom jag inte riktigt hade blommor i rätt färg så färgade jag in en stor blomma med Primas color bloom spray, som jag lyckligtvis hade i en härlig turkos nyans. Just därför försöker jag alltid ha blommor i ljusa färger eller vitt hemma, då är det superlätt att ändra färg på dem, även till andra ljusa färger.

* * *

Since I didn't have any flowers in the colour I wanted, I used Prima's color bloom spray to give a big flower the right colour. Luckily I had a lovely turquoise spray that was perfect. This is the reason why I always try to have white flowers at home (or flowers in light/pastel colours), because then it's easy to give them a quick colour makeover, even to lighter colours.

Materiallista / List of supplies:

Bazzill Classic White T10-1005
Bazzill Classic Kraft T9-960
Martha Stewart Craft Paper Trimmer M281055
Prima Marketing Frost Flowers Snow Drop Roses 565756
Prima Marketing Sparkling Pastels Soft Teal - Color Bloom 573782
Prima Marketing Distressing Tool 890940
Prima Marketing Something Blue First Dance 575311
Basic Grey Mini Alpha Stickers White BAS-3989
Sticko White Large Serif Foam Glitter Alphabet Stickers SPABC183
Marianne Design Green and Off-white Paper Roses RB2217
EK Tools 2 Inch Circle Punch 54-30151
EK Tools Elegant Calligraphy Black Single 55-30071
Scrapbook Adhesives - Adhesive Value Pack 01697-30

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!