Fortsätt till huvudinnehåll

Kort 1 av 3 / Card 1 of 3

Idag kommer jag att visa några bra-att-ha-kort som jag har gjort med bland annat fina Spellbindersdies och härliga blommor. Korten jag har gjort är i lite mindre format än vad jag brukar göra - 12 cm x 12 cm i stället för 14 cm x 14 cm, som är min vanliga storlek. Kanske dags att göra lite rektangulära eller runda kort?! :)

* * *

Today I will show you a few good-to-have-in-your-stash-cards that I have made with Spellbinder's dies and lovely flowers among other things. The cards are a bit smaller than I usually make them - 12 cm x 12 cm instead of 14 cm x 14 cm, which is my usual size. Maybe it's time to make some rectangular or round cards?! :)
Första kortet idag har en vit bas med svarta och rosa blommor. Banderollen som sitter under blommorna är urklippt från ett mönstrat papper från My Mind's Eye. Jag använder mycket 3D-kuddar för att det inte ska bli så platt - jag gillar lite höjdvariation. 

Kom tillbaka lite senare idag om du är nyfiken - jag har två kort till att visa upp! :)

* * *

The first card of the day has a white base with black and pink flowers. The banner underneath the flowers is cut out from a patterned paper from My Mind's Eye. I use a lot of 3D foam squares to make sure it doesn't look flat - I like a bit of distance to the card base.

Come back later today if you are curious - I have two more cards to show you! :)

Materiallista / List of supplies:
Martha Stewart Craft Paper Trimmer M281055
Bazzill Classic White T10-1005
Bazzill Orange Peel White T10-1023
MME Chalk Studio 2 6x6 Paper Pad CS3011
Marianne Design Roses are red RB2204
Prima Marketing Cartographer Sightseer 574512
Prima Marketing Distressing Tool 890940
EK Tools Elegant Calligraphy Black Single 55-30071
Scrapbook Adhesives 3D Foam Squares - White, Variety Pack 01614-10
Scrapbook Adhesives - Adhesive Value Pack 01697-30


Tack för besöket! / Thanks for the visit!Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!