Fortsätt till huvudinnehåll

Fontana di Trevi

I maj i år åkte jag och min älskling till Rom. Det var den första gången jag besökte Italiens huvudstad och jag älskade det! Hotellet var fantastiskt, maten underbar och det fanns så mycket att se - vi hade kunnat stanna mycket längre. Det är definitivt en stad jag vill besöka igen!

* * *

In May this year, me and my darling went to Rome. It was my first time in the capital of Italy and I loved it! The hotel was fantastic, the food wonderful and there were so many things to see - we could have stayed much longer. This is definitely a city I'd like to visit again!

När jag gjorde den här layouten blev jag utmanad att göra något kreativt med kaffefilter - jag använde en Sizzixdie och skar ut vad som verkade vara en miljon små blomblad. När jag limmat ihop dem blev de en fin blomma. Jag är inte säker att jag gjorde den rättvisa dock, min såg lite rufsig ut. Jag sprayade blomman med Primas colour bloom sprays i två olika färger innan jag limmade fast bredvid mitt foto.

Härliga minnen att ha när hösten och vintern kommer igen. :)

* * *When I created this page I was challenged to make something out of a coffee filter - I used a Sizzix die and cut out what seemed to be a million little petals, all glued together they made a lovely flower. Not sure I could do it justice, though, mine looks a bit ruffled. I sprayed my flower with Prima's colour bloom sprays in two different colours before I glued it down right next to my photo. 

Lovely memories to have when autumn and winter returns. :)

Materiallista / List of supplies:
Martha Stewart Craft Paper Trimmer M281055
Martha Stewart Craft Paint Stucco Effect PL32188
Martha Stewart Craft High Gloss Wedding Cake PL32100
Bazzill Classic Kraft T9-960
Artemio Mini Glue Gun VIMGG
                                                Sizzix Bigz Die Flower Peony 658423
Sizzix Big Shot Machine 657900
Prima Marketing Sultry Shimmer Glistening Waves - Color Bloom 573942
Prima Marketing Sparkling Pastels Soft Teal - Color Bloom 573782
Prima Marketing Something Blue First Dance 575311
Prima Marketing Stationers Desk Draft 575458
Basic Grey Mini Alpha Stickers White BAS-3989
Scrapbook Adhesives - Adhesive Value Pack 01697-30


Tack för titten! / Thank you for visiting!


Kommentarer

  1. Jättefin LO & blomman blev också super! Jag har aldrig varit i Italien & att besöka Rom vore så häftigt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tusen tack! Jag älskade Rom och vill åka tillbaka till fler italienska städer - kanske Florens, Venedig... :)

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!