Fortsätt till huvudinnehåll

Singing in the rain

Just i skrivande stund är det högsommarvärme och solen skiner men när detta kort skapades
vräkte regnet ner och jag blev då inspirerad av att använda dessa nya dies från Spellbinders som innehåller moln och regndroppar.
************
At this time of writing, the summer heat has come and the sun is shining but when this card was created the rain poured down and I got inspired to use these new dies from Spellbinders that contains clouds and raindrops.
Molnen är monterade på 3D kuddar för lite dimension.
************
The clouds are mounted on 3D pads for a little dimension.
På dessa utstansade bokstäver från Sizzix använde jag en tunn svart penna och ritade runt konturerna.
***********
On these cut-out letters from Sizzix, I used a thin black pen and drew around the outline.

Materiallista/Supplies:
Bazzill cardstock - White T10-1005
My Minds Eye - Necessities Blues paperpad 6 x6 NC1005
My Minds Eye - Necessities Wood paperpad 6 x6 NC1105
Spellbinders - In´spire Dies Rainy Day IN-013
Sizzix - Alphadies TYPESET 657176
Sizzix - Big Shot Starter Kit Powder Blue and Teal 658300
MyStik™ Permanent Strips Dispenser 01650-6
Martha Stewart Crafts - High Gloss 32197 on the drops
Martha Stewart Crafts - Pen Set with 4 Tip Sizes M269025Ha det bra!/Take care!

Kommentarer

  1. Läckert kort! Fint med 3D-effekten med både molnen och den svarta kanten runt bokstäverna. Tack för inspirationen!
    Kram Outi

    SvaraRadera
  2. Tack snälla!
    Kram Tesa

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!