Fortsätt till huvudinnehåll

Hej från Gotland / Hi from Gotland

Just nu är jag på semester med min dotter Kajsa - vi är på Gotland och hälsar på goda vänner. När jag förberedde det här inlägget tänkte jag att det var en lysande idé att visa upp den här layouten med en bild från förra årets Gotlandssemester. Bilden är tagen för nästan exakt ett år sen - igår var det precis ett år sen faktiskt. :)

Eftersom sidan är om min lilla prinsessa så använde jag mönstrade papper och dekorationer från Prima Marketings Princess-kollektion - visst ÄR jag smart? ;)

* * *

Right now I'm on vacation with my daugther Kajsa - we're on Gotland visiting good friends. When I prepared this post I thought it was a brilliant idea to post this layout with a picture from last year's vacation on Gotland. The picture is taken almost exactly a year ago - yesterday was a year ago to be exact! :) 

Since the page is about my little princess I've used some patterned papers and embellishments from Prima Marketing's collection Princess - I'm SO clever, am I not? ;)


Materiallista / List of supplies:

Bazzill Classic White T10-1005
Basic Grey Mini Alpha Stickers White BAS-3989
Sticko White Large Serif Foam Glitter Alphabet Stickers SPABC183
Prima Marketing Princess Collection Kit 951153
Prima Marketing Princess Tags and Tickets 573263
Prima Marketing Princess Happily Ever After 574406
Prima Marketing Sultry Shimmer Peony - Color Bloom 573904
Prima Marketing Vintage Metal Tea Stain - Color Bloom 573836
Prima Marketing Distressing Tool 890940
Marianne Design Roses are red RB2204
EK Tools Elegant Calligraphy Black Single 55-30071
Scrapbook Adhesives - Adhesive Value Pack 01697-30


Tack för besöket! / Thank you for visiting!


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!