Fortsätt till huvudinnehåll

Decoupage for tea

Jag har skapat mig en altrad burk för mina tesilar som i vanliga fall gömmer sig i en låda full av köksredskap. Ni vet en sådan låda där man inte hittar något alls. Nu tog jag mig i kragen och målade en konservburk med Gesso i flera lager, sedan klippte jag ut en fin ros ur en servett som jag sedan "limmade" fast med hjälp av ett högglansigt lack från Martha Stewart.

Jag har inte skapat decoupage på många år men detta var riktigt roligt så rätt vad det är så har jag gjort några matchande krukor till fönstret eller ett fat till kakorna. :)

***********

I've made myself a altered jar for my tea strainers that usually hides in a drawer full of utensils. You know that type of drawer where you don't find anything at all. Now, I took myself together and painted a jar with Gesso in several layers, then I cut out a nice rose out of a napkin, which I then "glued" with the help of HighGloss Finish.

I haven't made any decoupage for many years but this was really fun so maybe I will create some matching pots to the window or a plate for cookies. :)

Material
Martha Stewart Craft Paint Gesso Primer White PL32314 
Martha Stewart Craft Paint High Gloss Finish PL32197
Martha Stewart Craft Paint Basic Brush Set 5pc PL32244


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!