Fortsätt till huvudinnehåll

Presenter del 2 / Gifts part 2

Min mamma ville ha två presentförpackningar och det enda önskemålet var att den enas skulle gå i turkost - den andra fick jag fria händer med. Jag stansade ut små mjölkkartonger och dekorerade dem med bland annat fina papper från My Mind's Eye och blommor från Prima och Marianne Design. Jag älskar de här små askarna - det är så kul att dekorera dem!

* * *

My mother wanted me to make two gift boxes and the only wish was that I used turquoise for one of them - the other one I could use any colours I wanted to. I cut out two small milk cartons and embellished them with lovely patterned papers from My Mind's Eye and flowers from Prima and Marianne Design among other things. I really love these small boxes - it's so much fun to embellish them!


Materiallista / List of supplies:

Martha Stewart Crafts Paper Trimmer M281055
Martha Stewart Crafts Double Loops Punch Around The Page Set 42-60002
Sizzix Big Shot Machine Powder Blue and Teal 657900
Sizzix Movers and Shapers L Die - Box, Milk Carton 659196
Bazzill CS Marshmallow 8,5 x 11 10-1083
My Minds Eye Chalk Studio 2 6x6 Paper Pad CS3011
Marianne Design Kraft Paper Paper Bloc PK9109
Marianne Design Bright Blue RB 2208
Marianne Design Sunshine RB 2202
Prima Marketing Princess Happily Ever After 574406
Prima Marketing Distressing Tool 890940
Epiphany Crafts Bubble Caps Clear Pennant 25 SSA-52
Epiphany Crafts Shape Studio Pennant 25 SST-50
Basic Grey Mini Alpha Stickers Black BAS-3988
Basic Grey Mini Alpha Stickers White BAS-3989
Scrapbook Adhesives Crafty Power Tape 01637-24
Scrapbook Adhesives MyStik™ Permanent Strips Dispenser 01650-6


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!