Fortsätt till huvudinnehåll

Presenter del 1 / Gifts part 1

Ibland får jag beställningar från vänner och familj - de vill att jag ska göra presentförpackningar, kort eller andra saker åt dem, och jag älskar verkligen det! Vanligtvis har de någon form av önskemål som t.ex. "hon gillar rosa, segelbåtar och kaffe" eller "jag vill ha något romantiskt", men ibland får jag fria händer att göra vad jag vill.

Idag kommer det två inlägg med "beställningsjobb" från mig - ett med en handskriven tavla och ett med två presentförpackningar som ser ut som söta små mjölkpaket. Först ut är tavlan - en enkel tavla med svart och vit cardstock som bas, texten är en kalligrafistil som heter Old English. Med en vit, enkel ram så blir det riktigt "clean & simple" och jag hoppas att mottagarna av denna gåva blir glada!

* * *

Sometimes friends and family ask me to make gift bags, cards and other things for them, and I really love to do that! Usually they have some guidelines such as "she loves pink, sailboats and coffee" or "I want something romantic", but every once in a while I can do pretty much what I'd like to.

Today I have two posts with creations made for friends and family to show - one with a handwritten text in a frame and one with two small gift boxes that look like milk cartons. First of all is the framed text - simply white and black cardstock in a simple white frame, the handwritten text is a calligraphy font called Old English. The frame, the text, and the black-and-white makes it very cleand & simple, and I hope the recipient of this gift will be happy with it!Materiallista / List of supplies:

Martha Stewart Crafts Paper Trimmer M281055
Bazzill Orange Peel Black T10-1022
Bazzill CS Marshmallow 8,5 x 11 10-1083
EK Tools Elegant Calligraphy Black Single 55-30071
Scrapbook Adhesives MyStik™ Permanent Strips Dispenser 01650-6


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!