Fortsätt till huvudinnehåll

Färgglad födelsedag / Colourful Birthday

Min brorson fyllde år i april och jag funderade på hur jag kunde göra ett kort som passade honom. Till slut bestämde jag mig för att använda mycket färger för att göra en egen bakgrund. När jag stänker med akrylfärger brukar jag blanda ut dem med lite vatten och använda pensel för att stänka och droppa med. Det jag har lärt mig den hårda vägen är att täcka över det man inte vill ha färg på och att ibland får man göra om för att få till det som man vill. :)

* * *

It was my nephew's birthday in April and I thought long and hard of how to design his birthday card. Finally I decided to use a lot of paint and make my own colourful background. When I make colour splashes with acrylic paints I usually mix them with a little bit of water and then I use a paintbrush to splash and make drops of colour. What I have learnt the hard way is to cover what you don't want to have paint on, and that sometimes you have to do it all over again to make it the way you intended from the very beginning. ;)Ett enkelt, men ändå effektfullt födelsedagskort till en 4-åring.

* * *

A simple, yet striking birthday card for a 4-year-old.

* * *

Materiallista / List of supplies:
Bazzill Cardstock Classic White T10-1005
Bazzill Cardstock Sunbeam Trio #1 Chiffon T4-406
Basic Grey Mini Alpha Stickers Black BAS-3988
Sticko Black Large Serif Foam Glitter Alphabet Stickers SPABC182
Sizzix Big Shot Machine Powder Blue and Teal 657900
Sizzix Bigz Die - Stacked Stars 658771
Martha Stewart Craft paint Satin Granny Smith PL32007
Martha Stewart Craft paint Satin Yellowjacket PL32064
Martha Stewart Craft paint Pearl Aquarium PL32123
Martha Stewart Craft Paint Detailing Brush Set 5pc PL32247
Martha Stewart Craft Paper Trimmer M281055
EK Tools Elegant Calligraphy Black Single 55-30071
Scrapbook Adhesives - Adhesive Value Pack 01697-30Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!