Fortsätt till huvudinnehåll

1964 - 2014 50 year of marriage

Min kära moster och morbror, eller faster och farbror, det är hugget som stucket. ;) Min mammas syster gifte sig nämligen med min pappas bror 1964. Det betyder att de i år firar 50-årig bröllopsdag och det ville min kusinkusin och hans fru uppmärksamma såklart. :) Jag fick den stora (och NERVÖSA) äran att skapa något till dem som skulle spegla styrkan i ett äktenskap, hur två blir och och att man blir starkare tillsammans ju längre tiden går. 

Det fick bli två stycken tavlor där jag skapade ett träd som går över skarven och breder ut sig på varsin tavla. Antingen kan man hänga dem tätt ihop eller med ett mellanrum på några centimeter, smaksak.

Jag använde en stencil och Molding Paste/Stucco för att skapa trädet. Själva stammen gjorde jag på fri hand. Jag sprayade ett vitt cardstock med två olika guldsprayer från Prima och sedan skar jag ut blommor och hjärtan med min Silhouette Cameo innan jag fäste dem på grenarna. Jag glittrade på en del grenar med guldglitter och vitt glitter.

Jag hoppas min kusinkusin och hans fru blev nöjda och jag hoppas att min moster/faster och morbror/farbror blev nöjda och glada över sin present. Den är unik och finns (och kommer) i endast ett exemplar. :)

Ha en fin helg!

******

My dear aunt and uncle has been married for 50 years and my cousin and his wife wanted to celebrate them. I got the great (and NERVOUS) honor to create something for them. Something that will tell the strength in a good marriage, when two becomes one and that you grow strong together. My inspiration turned out to be two paintings with a tree that spreads over the both sides. They can hang next to eachother or with a little space between them, thats just a matter of taste.

I used a stencil and Molding Paste/Stucco to create the tree. The actual tree trunk, I made by freehand. I sprayed a white cardstock with two different gold shades of Color Bloom from Prima marketing. I used my Silhouette Cameo to cut out some flowers and hearts that I attached on the branches. I put some gold and white glitter on some of the branches.

I hope my cousin and his wife is happy with the paintings and that my aunt and uncle like them as well. They are unique and only comes in one example. :)

Have a nice weekend!

 


Material
Bazzill Basics Classic Chantilly T10-1006 
Marta Stewart Craft Paint Stucco Effect PL32188 
Marta Stewart Craft Paint Gesso Primer White PL32314
Marta Stewart Craft Glitter Glue 24-pack 40-00011 
Prima Marketing Vintage Metal Antique Gold - Color Bloom 573843 
Prima Marketing Vintage Metal Gold Foil - Color Bloom 573805 
Silhouette Cameo 12 tum 199215
Basic Grey Mini Alpha Stickers White BAS-3989  


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!