Fortsätt till huvudinnehåll

Set the table

På våren så händer det mycket, bröllop, konfirmation, student och många andra högtider. Kanske vill man piffa upp sin dukning utan att det ska kosta allt för mycket.
***
In the spring,  it happens a lot, wedding, confirmation, graduation, and many other celebrations. Maybe you want to spruce up the table setting without it'll cost too much.Här har jag på ett enkelt och snabbt sätt stansat ut stora doilies med en Martha Stewart stans. Blir helt underbara och fungerar utmärkt som tårtpapper och underlägg.
***
Here I have a simple and fast way punched out large doilies with a Martha Stewart punch. Becomes absolutely wonderful and works great as cake paper and coasters.


Just det här mönstret ingår i grundkitet av stansen, det som är så bra att man kan byta en insats och på så sätt få ett annat mönster. Dubbla lager av samma stans blir till enkla servettringar.
***
This particular pattern is included in the basic kit of the punch, it's so good that you can exchange it and get a different pattern. Double layers of the same punch becomes simple napkin rings.Har även gjort placeringskort i svart och vitt med matchande servettringar.
***
Have also made ​​place cards in black and white with matching napkin rings.Material:
Martha Stewart Craft Circle Border Eyelet Doily Punch Starter Set 42-93001
Martha Stewart Craft 2 In 1 Deep Edge Punch Framed Tulips 42-77006
Martha Stewart Craft Punch Around the Page - Crochet Loop 42-60095 
Martha Stewart Craft Edge Punch - Arbor Loop 42-40113
Martha Stewart Craft Icelandic Snowflake Large Double Punch 42-35024 
Bazzill Aspen Trio #1 Moss T5-507
Bazzill Fourz Purple/Blue #1 Lavender 
Bazzill Cardstock Classic White T10-1005
Bazzill Basics Mono Thunder Trio #3 Thunder T10-1076Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!