Fortsätt till huvudinnehåll

Prickigt!/ Dots!

Hej scrapvänner!
Ulrika Wandler heter jag, och jag har fått den stora äran att vara gäst-DT 
här hos Hobbyworld under maj och juni! Vi kommer ses på torsdagar framöver.


Jag har scrappat i sju år nu, och älskar varje stund jag slår mig ner i mitt scraprum och skapar.
Mest blir det layouter, men det blir också en del kort, alter, home decor och mixed media.
Jag är 43 år fyllda, bor med man och två söner, 11 och 13 år, i en villa i Bålsta i Uppland. Till vardags arbetar jag som polis, och på fritiden scrappar jag! :-)
***
Hello scrapping friends!
My name is Ulrika Wandler, I have the great honor to be a guest designer 
here at Hobbyworld during May and June! You'll be seeing me here on Thursdays.
I have been scrapping for seven years now, and I love every moment I get to sit down
in my scrap room to create. I mostly do layouts, but I also make som cards,
altered things, home decor and mixed media.
I'm 43 years old, living with husband and two sons, 11 and 13 years old,
in a house in Bålsta, Uppland.
I work as a police officer, and in my sparetime I scrap! :-)

HÄR hittar ni min blogg! HERE you'll find my blog

Jag inleder idag med två alster där jag använt ett helt underbart prickigt papper från Echo Park som finns i ett paper pad. Jag skapade både en layout och ett kort med dessa härligt färgglada, prickiga papper!
Först ut min layout:
***
Today I'll show you two of the things I have created so far. I used these lovely dotted papers from an Echo Park paper pad on both of them. I created a layout and a card with the colorful dotted papers!
First, my layout:


Jag använde flera olika cirkelpunchar till papprena.
Jag chalkade runt kanterna och ritade konturer med en svart penna.
Det vita cardstocket piffade jag till genom att blanda Martha Stewarts metallicfärg med några droppar vatten. Därefter använde jag en smal, fin pensel och stänkte ut den tunna färgen på pappret.
***
I used several circle punches with the papers.
I used fluid chalk and a black pen to draw lines around the edges.
On the white cardstock I used Martha Stewarts metallic paint mixed with a little bit of water.
Här kommer så mitt prickiga kort!
Kortet blev färgglatt då jag använde papper i flera olika färger.
Även här använde jag cirkelpunchar i olika storlekar till papprena.
***
Here is my dotted card!
It's very colorful since I used several of the different colors in the paper pad.
I used my circle punched on this project as well.Jag gjorde en egen liten vimpel med "Grattis" skrivet på med snygga bokstavsstickers.
***
I made my own banner with the text "Grattis" ("Congratulations") on.Materiallista/Supply list:
Echo Park Dots Primary paper pad DTSP10023
Martha Stewart Craft Paint Metallic "Gunmetal" PL32990
Basic Grey Carte Postale Collection Pack C-CRT-4281
Prima Marketing Allstar Brads 569631
Scribble Alphabet Stickers 52-19600
Basic Grey Mini Alpha Stickers Black BAS-3988


Tack för idag! 
Jag hoppas vi ses nästa torsdag?! ;-)
***
Thank you!
Hope to see you next Thursday?! ;-)Kommentarer

 1. Ljuvliga alster! Älskar prickigt jag med ;) Och dina skapelser är så himla fina med det rena men ändå välarbetade utseendet! Håller utkik på torsdagarna då också framöver :)
  Kram Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack vännen! Ja, vi ses nästa torsdag då! ;-)

   Radera
 2. Välkommen till oss, Ulrika! Ska bli superskoj att se dina toksnygga alster varje vecka framöver! :)
  Kram Malin

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!