Fortsätt till huvudinnehåll

Gifta! /Married!

På söndag är den min och makens bröllopsdag!
Vi gifte oss en solig, fin dag på en herrgård i Värmland för 12 år sen.
Därför har jag valt ett av fotona från bröllopet till denna layout.

***
This sunday is mine and my husbands' weddingday!
Vi got married a sunny, beautiful day at an old mansion in Värmland twelve years ago.
So therefor I choose to make a layout with one of the photos from that day.


Jag började med att skapa lite bakgrundsmönster på det vita cardstocket 
med hjälp av en stencil och svart Distressdyna.
Jag stänkte också med mist och stämplade lite.

***
I started to create a background pattern on the white cardstock
using a stencil and a black Distress pad.
I also splashed with mist, and used a stamp.


Min fotomatta skapade jag med hjälp av svart cardstock och en Spellbinder-die.
Jag rev bitar från två olika vackert mönstrade papper och placerade bakom fotot.

***
I matted my photo with a diecut using a Spellbinder die.
I used bits of patterned paper and placed them behind the photo.


Den gröna blomman har jag för övrigt fått av Hobbyworlds DT-medlem Tettiz!

***
The green flower I actually got from Hobbyworlds' DT member Tettiz!


Materiallista/ Supply list:
Marianne Design Noir & Blanc Paper Bloc PK9103
Prima Marketing Something Blue Flowers Mr & Mrs 575274
Spellbinder Nestabilities die Branching Out S6-006
Prima Junkyard Findings 891640
Prima Marketing Stencil Chevron 564223
Basic Grey Carte Postale Collection Pack C-CRT-4281




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!