Fortsätt till huvudinnehåll

Using stencils on wallpapper

Jag behövde piffa upp väggen vid mitt skrivbord. Kände inte att jag behövde tapetsera om hela rummet. Så jag har bestämde mig för att använda stenciler från Martha Stewart på en tapetvåd. Jag gjorde bara lite på måfå. 
***
I needed to change the look on  the wall by my desk. Did not think I needed wallpapering the entire room. So I have decided to use stencils from Martha Stewart on a wallpaper. Jag använde mig av två färger från Martha Stewart. Detta för att få lite skiftning på på mönstret.
***
I used two colors from Martha Stewart. This is to get a little tinge on the pattern.


Tapeten har ett svagt mönster.
***
The wallpaper have a soft pattern.

Jag har satt tapeten på tvären. Jag har dessutom häftat fast den på väggen. Denna idén att häfta fast har jag jag fått från Simon som tipsade om detta i Inzpira Magazine nr 2. Inzpira  Magazine finns i App store och Android market.
***
I have set the wallpaper across the wall. I also stapled it to the wall. This idea to use stapler I have I got from Simon who have gave that tip in Inzpira Magazine No. 2. Inzpira Magazine is available in the App store and Android market.
Även tavellisten har fått lite tapet. Klippte ut långa remsor som jag stansade ut en bård med. Detta för att få en mer personlig touch. Tänk på att det måste vara en papperstapet som du stansar i. Vävtapeter och grövre tapeter fungerar det inte på.
***
Even  the pictureshelter has received little wallpaper. Cut a long strip that I punched out a border with. This is to get a more personal touch. Remember that it must be a paper wallpaper that you punch in. 


Så här såg det ut innan.
***
Here's what it looked like before the wallpaper.Material:
Martha Stewart Craft Metallic Champange PL32994
Martha Stewart Craft Pearl Mother of Pearl PL32127
Martha Stewart Craft Paint Foam Pouncers Set 6pc PL32243
Martha Stewart Crafts Craft Paint Stencil Brush Set 3 pc PL32802
Martha Stewart Craft Floral Paisley Adhesive Silkscreens PL32934
Martha Stewart  Craft Double Loops Punch Around The Page Set 42-60002
MyStik™ Permanent Strips Dispenser 01650-6Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!