Fortsätt till huvudinnehåll

Time to make some crafty stuff!

När temat TID annonserades i tidningen Inzpira så visste jag precis vad jag skulle göra: ett nytt väggur, på mitt vis. Jag hittade en gammal och trist väggklocka från IKEA och demonterade ner den.

Jag var ute efter en gammaldags känsla, både lite betong och lite trä så jag målade klockramen med ett lager Gesso från Martha Stewart Crafts Paint. Efter det torkat så lade jag på två lager med en akrylfärg med metallisk look  i färgen Sterling. Eftersom jag ville ha en sprucken och krackelerad yta så målade jag hela ramen med Martha Stewart Crafts Paint Crackle Paint. När den torkat ordentligt så täckte jag det hela med ett lager Gesso till. Då spricker Crackle Paint:en upp och visar den fina silverytan under den vita Gesson.

Som urtavla tog jag vit cardstock och skar först en cirkel och sedan stansade jag en till cirkel, lite mindre. Själva klockvisarna målade jag också om med silverfärg och satte dit nya, finare visare från Prima Marketing, ovan på de gamla.

Så här blev det färdiga resultatet. :)

***********************

When the theme of TIME was advertised in the crafty paper Inzpira I knew exactly what I would do: a new wall clock, in my kind of style. I found an old and ugly wall clock from IKEA and dismantled it.

I wanted it to be in an old-fashioned style, a little concrete and some wood so I painted the frame with a layer of gesso from Martha Stewart Crafts Paint . After it dried, I put on two layers with an acrylic paint with metallic look in the colour Sterling . Since I wanted a crackled surface, I painted the entire frame with Martha Stewart Crafts Paint Crackle Paint. When it was completely dry, I covered it all with a layer of Gesso again. The Crackle Paint would then crackle and show the fine silver surface under the white Gesso .

As background, I took some white cardstock and punched two circles, one large and then one and then one a little bit smaller. The clock hands, I painted with silver paint and on top of them, I mounted more good looking ones from Prima Marketing.

And here is the result. :)
  Material:
Väggklocka – IKEA
Bazzill Basics Mono White T10-1001
Martha Stewarts Crafts Paint Fine Crackle Effect PL32200
Martha Stewarts Crafts Paint Gesso Primer White PL32314 
Martha Stewarts Crafts Paint Metallic Sterling PL32128
Martha Stewarts Crafts Paint Basic Brush Set 5pc PL32244  
Martha Stewarts Glitter Glue 24-pack 40-00011  
Marianne Design Blue and White Paper Roses RB2214 
Prima Marketing Junkyard Findings Clock Hands 891589
Prima Marketing Chalk Edger Dark Rust 891015 
WRMK Celtic Mini 8 Punch 71287-9 
Artemio Mini Glue Gun VIMGG 


Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!