Fortsätt till huvudinnehåll

Keep calm...

Marknaden flödar över av alla dessa snygga tavlor som börjar på Keep Calm. Jag ville också ha en sådan men ingen föll mig i smaken och ingen handlade om slott (jag bor ju i ett slott). Så vad gör man? Jo, en egen! :)

Jag valde en massa olika snygga typsnitt som jag gillar, plus den klassiska Keep Calm-kronan, skar ut en mall/stencil i cardstock med min Silhouette Cameo och tejpade fast på en canvas. Jag använde mig av Stucco (Martha Stewarts variant av Molding Paste) för att få höjd på mina bokstäver. När detta torkat så målade jag hela canvasen med Gesso. För att få den där touchen som jag gillar, ni vet glitter ;) , så glittrade jag på alla bokstäver och kronan i olika snygga färger med glitterlim och satte dit en bunt med blingstenar på själva kronan.

Vólia! Keep calm and enjoy The Castle. :)

***************

The market is overflowing with all these really good-looking paintings starting with the frase Keep Calm. I also wanted to have one, but no one fit my taste, and no one was about castles (I live in the castle). So what do you do? Well, make your own! :)

I chose a bunch of different great fonts that I like, plus the classic Keep Calm-crown, and cut out a template / stencil in cardstock with my Silhouette Cameo and taped onto a canvas. I used Stucco (Martha Stewart's version of Molding Paste) to get height of my letters. When that dried, I painted the entire canvas with Gesso. In order to get that touch that I like, you know, glitter ;), I glittered on all letters and crown in various nice colors with glitter glue and put on a bunch of rhinestones on the crown.

Volia! Keep calm and enjoy The Castle. :)


Material
Silhouette Cameo 12 tum 199215
Bazzill Basics Mono White T10-1001 
Martha Stewart Craft Paint Gesso Primer White PL32314
Martha Stewart Craft Paint Stucco Effect PL32188 
Martha Stewart Craft Paint Basic Brush Set 5pc PL32244 
Martha Stewart Craft Glitter Glue 24-pack 40-00011
Artemio Rhinestones Round Clear 11006524 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!