Fortsätt till huvudinnehåll

En ram till foton - A frame to photos

Jag insåg att jag inte hade tagit hand om min dotters fotografier efter konfirmationen. Alla ramar jag hade var verkligen urtråkiga i ful furufärg så jag bestämde mig för att dekorera en egen. 

Jag målade med gesso och sedan dekorerade jag sparsamt. Det är ju fotot som är det viktiga. Eftersom jag hade printat ut bilden i sepia valde jag dekorationer i samma ton. :)

*****

I realised that I hadn't taken care of the photos from my daughters confirmation. All the frames I had were so incredible boring in just plain wood, so I felt that I had to do my own. 

I painted the frame with gesso and decorated it really simple. The picture is the important thing. I had printed the photo in sepia colours so I did mach the decorations in the same colours. :)
Materiallista/ List of supplies

Prima Marketing Chalk Edger Old Road 891077 
Prima Marketing Frost Flowers Sow Drop Roses 565756
Prima Marketing  Cartographer Globetrotter 574543 
Martha Stewart Craft Christmas Glitter Glue 4-pack 40-00013
Martha Stewart Craft Paint Gesso Primer White PL32314 
Martha Stewart Craft paint Satin Grey Wolf PL32079 
Sizzix Sizzlits Decorative Strip Die TH -Spring Greenery 659573 
Artemio Pearls Round White 11006282
Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!