Fortsätt till huvudinnehåll

En kram / A hug

Hej alla pyssliga! 

Idag tänkte jag bjuda på ett kort med en söt stämpel och ett tips på hur man kan använda färg på ett annat sätt än att måla med. 

Jag försöker alltid hitta det där "lilla extra" på mina alster - det kan vara någon dekoration, en accentfärg eller något annat. Ibland tar jag fram mina färger och gör lite färgstänk på mitt nästan färdiga alster - då brukar jag känna att jag får just det där "lilla extra".

Det är lätt - allt man behöver är färg, vatten och en pensel. Vill jag göra små stänk tar jag en mindre, smalare pensel, vill jag göra stora stänk tar jag en större. Jag blandar en klick färg med vatten så att det blir lite mer lättflytande utan att bli vattnigt. Färgen ska inte se utspädd ut. Sen doppar jag penseln i färgen och slår den försiktigt mot mitt finger/min hand som jag håller som stöd ovanför där jag vill att färgen ska hamna. Det är en god idé att testa på ett kladdpapper först så att man ser ungefär hur färgen hamnar.

* * *

Hello all you crafty people out there! 

Today I'll show you a card with a cute stamp and some inspiration on how to use your paints in another way than to paint with. 

I always try to find that little extra something to put on my creations - it can be an embellishment, a pop of another colour or something else. Every now and then I bring out my paints and make a few splashes of colour on my almost-ready creation - that's how I sometimes feel that I have found that little extra something.

It's easy - all you need is paint, water an a paint brush. If I want to make small splashes I use a smaller, thinner brush, and if I want to make bigger splashes I use a bigger one. I mix a dab of colour with water to make it more liquid without being watery. The colour mustn't look diluted. Then I dip my paint brush into the colour and gently tap it against my finger/hand which I'm holding over my card/LO for support and guidance. It's a good idea to try this on a piece of scrap paper so you know how the paint "behaves".

Materiallista / List of supplies:
Martha Stewart Craft Paper Trimmer M281055
Martha Stewart Craft Paint Satin Wedding Cake PL32076
Martha Stewart Craft Paint Detailing Brush Set 5pc PL32247
EK Tools Elegant Calligraphy Black Single 55-30071
Bazzill Cardstock Classic White T10-1005
Basic Grey Mini Alpha Stickers Black BAS-3988
Prima Cartographer Collection Kit 990190
Prima Marketing Tatiana Flowers White 566333
Prima Marketing Distressing Tool 890940
Marianne Design Sunhine RB2202
Marianne Design Dancing Daisy Stamp DDS3329
Spellbinders Nestabilities S4-420
Sizzix Big Shot Machine Powder Blue and Teal 657900
Scrapbook Adhesives - Adhesive Value Pack 01697-30
Scrapbook Adhesives - Photo Corners Classic Style White 01628-10


Jag hoppas att jag har kunnat bidra med lite nya idéer och inspiration!

* * *

I hope that I could contribute with some new ideas and inspiration!Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!