söndag 27 april 2014

En kram / A hug

Hej alla pyssliga! 

Idag tänkte jag bjuda på ett kort med en söt stämpel och ett tips på hur man kan använda färg på ett annat sätt än att måla med. 

Jag försöker alltid hitta det där "lilla extra" på mina alster - det kan vara någon dekoration, en accentfärg eller något annat. Ibland tar jag fram mina färger och gör lite färgstänk på mitt nästan färdiga alster - då brukar jag känna att jag får just det där "lilla extra".

Det är lätt - allt man behöver är färg, vatten och en pensel. Vill jag göra små stänk tar jag en mindre, smalare pensel, vill jag göra stora stänk tar jag en större. Jag blandar en klick färg med vatten så att det blir lite mer lättflytande utan att bli vattnigt. Färgen ska inte se utspädd ut. Sen doppar jag penseln i färgen och slår den försiktigt mot mitt finger/min hand som jag håller som stöd ovanför där jag vill att färgen ska hamna. Det är en god idé att testa på ett kladdpapper först så att man ser ungefär hur färgen hamnar.

* * *

Hello all you crafty people out there! 

Today I'll show you a card with a cute stamp and some inspiration on how to use your paints in another way than to paint with. 

I always try to find that little extra something to put on my creations - it can be an embellishment, a pop of another colour or something else. Every now and then I bring out my paints and make a few splashes of colour on my almost-ready creation - that's how I sometimes feel that I have found that little extra something.

It's easy - all you need is paint, water an a paint brush. If I want to make small splashes I use a smaller, thinner brush, and if I want to make bigger splashes I use a bigger one. I mix a dab of colour with water to make it more liquid without being watery. The colour mustn't look diluted. Then I dip my paint brush into the colour and gently tap it against my finger/hand which I'm holding over my card/LO for support and guidance. It's a good idea to try this on a piece of scrap paper so you know how the paint "behaves".

Materiallista / List of supplies:
Martha Stewart Craft Paper Trimmer M281055
Martha Stewart Craft Paint Satin Wedding Cake PL32076
Martha Stewart Craft Paint Detailing Brush Set 5pc PL32247
EK Tools Elegant Calligraphy Black Single 55-30071
Bazzill Cardstock Classic White T10-1005
Basic Grey Mini Alpha Stickers Black BAS-3988
Prima Cartographer Collection Kit 990190
Prima Marketing Tatiana Flowers White 566333
Prima Marketing Distressing Tool 890940
Marianne Design Sunhine RB2202
Marianne Design Dancing Daisy Stamp DDS3329
Spellbinders Nestabilities S4-420
Sizzix Big Shot Machine Powder Blue and Teal 657900
Scrapbook Adhesives - Adhesive Value Pack 01697-30
Scrapbook Adhesives - Photo Corners Classic Style White 01628-10


Jag hoppas att jag har kunnat bidra med lite nya idéer och inspiration!

* * *

I hope that I could contribute with some new ideas and inspiration!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Besökare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...