Fortsätt till huvudinnehåll

Dinner at The Castle

På Skärtorsdagen hade vi våra bästa vänner på besök för att fira in påsken. För en gångs skull så var de barnlediga allihop så det var bara vi sex vuxna som umgicks, åt god mat och drack gott. Det har ALDRIG hänt förut. Vi är fortfarande i chock allihop! ;)

Jag dukade upp ett vår/påskinspirerat bord och gjorde egna servettringar med hjälp av en Martha Stewart-stans, några påskfjädrar och den superroliga och sprillans nya tofs-dien från Sizzix. Vem gillar inte tassels? :) Färgerna blev svart och limegrönt, fräscht!

*******

We had our best friends over for dinner and wine at Holy Thursday. Since they all have children, we have never been able to see eachother without the kids, but this time, they all had rented the kids out to relatives so we finally did it! A grown up-party with no worries about the headache that surely will come... ;)

I set the table in black and lime, with a touch of easter/spring. I made my own napkin rings with help from a Martha Stewart-punch, some feathers and the brand new and oh-so-funny tassels die from Sizzix. Who doesnt like tassels? :)

Material
Bazzill Basics Electric Green Cardstock T15-599 
Bazzill Basics Raven Trio #3 Raven T10-1081 
Martha Stewart Crafts Swirling Lace Punch Around the Page Set 42-60051
Sizzix Big Shot Machine Powder Blue and Teal 657900  
Sizzix Thinlits Die Set 2PK - Paper Tassel 658929 
Scrapbook Adhesives E-Z Runner Perm 01644-6 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!