Fortsätt till huvudinnehåll

Some tulips for you

Här kommer ett tips på ett lite roligare men ändå enkelt sätt att ge bort en bukett blommor. Personligen tycker jag de där påsarna i affären är jättetråkiga och därför gjorde jag så här när jag gick på middag senast.

Jag tog en Dagens Industri som omslagspapper, den är ju lite gulligt blekrosa. :) Slog in buketten och vek ner de översta bladen till en solfjäderliknande form. Sedan använde jag en kantstans från Martha Stewart och stansade på två remsor med spillpapper ur ett Bazzill cardstock. Ett par tryck med några retropunchar från EK Tools gav mig ett par blommor och vips så hade jag fått mig en mycket finare bukett att ge bort. :)

Förlåt för de mörka bilderna men jag hade riktigt bråttom. ;)

*******

Here comes a way of making a bouquet of flowers be more dazzling then with the boring paperbag from the store.

I took a newspaper in a nice pale pink shade and folded round the flowers. The top layers I fold down for a more "worked" look. With help from a Martha Stewart-punch I transformed a couple of left over pieces from a Bazzil cardstock and punched out some flowers with a punch from EK Tools. And there you go, a much more nicer bouquet to give away. :)

Excuse me for the dark pictures, I was in a real hurry... ;)

Material
Bazzill Basics Mono White T10-1001
Bazzill Basics Mono Quarts T1-107 
Martha Stewart Crafts Framed Dots Punch Around the Page Set 40-60044 
EK Tools Retro Flower Large Punch 54-30044 
EK Tools Retro Flower Medium Punch 54-20077 
EK Tools Flower and Retro Flower 2 Piece Mini Punch Set 54-10018 
Artemio Pearls Round White 11006282 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!