Fortsätt till huvudinnehåll

Project Life på mitt vis / Project Life my way

Project Life (eller PL, som det kallas) har funnits en tid, men det är först nu som det blivit riktigt populärt här i Sverige. Detta nya sätt att scrappa innebär i princip att man använder plastfickor indelade i olika "rutor" och i dessa plastfickor sätter man så in fotografier och färdiga journalingkort eller mönstrade papper. Tillverkare från USA gör färdiga kit med dessa kort, men jag vill visa hur man kan använda vanliga mönstrade papper till en PL-sida. 

* * *

Project Life (or commonly called: PL) has been around for some time now, but it has become really popular lately here in Sweden. This new way of scrapping basically means that you use plastic pocket pages to arrange your photographs and journaling cards or cards of patterned paper. The manufacturers from USA make kits with this kind of cards, but I want to show you how you can use ordinary patterned paper for a PL-page.Många gör sina PL-album med uppslag vecka för vecka, men min sida har fotografier från november och december blandat - men jag gör veckouppslag också. Här har jag blandat mönstrat papper och dekorationer från två olika tillverkare - Basic Grey och Prima Marketing - jag älskar mixen av färg, kontrast och vintagedetaljer.

* * *
Many who do Project Life do it week by week, but my page has photographs from November and December - however, I do weekly pages as well. On this page I have mixed patterned papers and embellishments from two different manufacturers - Basic Grey and Prima Marketing - I just love the mix of colour, contrast, and vintage details.

* * *

Materiallista / List of supplies:
Bazzill Cardstock Petunia Trio #1 Petalsoft T1-105
Basic Grey Spice Market Collection Pack C-SPC-4527 (papper och stickers)
We R Memory Keepers 12x12 Ring Multipack 25pk 50166-4
Prima Marketing Cartographer Tags and Tickets 573225
Prima Marketing Princess Tags and Tickets 573263
Prima Marketing Cartographer Flair Buttons & Clear Stamp 990138
BasicGrey Spice Market Collection Mixed Brads BG-SPC-4540
Spellbinders Shapeabilities D-Lite Frame Two S2-043
Sizzix Big Shot Machine 657900
Martha Stewart Crafts Paper Trimmer M281055
Scrapbook Adhesives - Adhesive Value Pack 01697-30Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!