Fortsätt till huvudinnehåll

Påskägg till barnen / Easter eggs for the kids

Det här med påskägg har blivit så mycket roligare sen min dotter blev stor nog för det och sen jag insåg att det är himla skoj att piffa till äggen lite. Man behöver ju inte göra just ägg - det funkar ju att vika askar och presentpåsar att fylla med godis eller presenter, men jag gillar just äggen till påsk. 

Idag kommer jag att visa två ägg och en påsktag som man kan sätta t.ex. på en påskblomma. Vi börjar med äggen:

* * *

Easter eggs has become so much more fun since my daughter is old enough to appreciate the tradition, and since I realised that it's so much fun to alter and embellish them to my own taste. You don't have to do the eggs - boxes and gift bags are just as nice to fill with sweets and/or gifts, but I really like the eggs for Easter.

Today I'll show you two eggs and an Easter tag that you can attach to for example some flowers. Let's start with the eggs:
Påsktagen får ni vänta på tills lite senare idag...

* * *

You will have to wait for the Easter tag a bit - check back later today...

Materiallista/List of supplies:

Bazzill Cardstock Classic White T10-1005
Basic Grey Mini Alpha Stickers Black BAS-3988
EK Tools Elegant Calligraphy Black Single 55-30071
Martha Stewart Craft Paint Satin Wedding Cake PL32076
Martha Stewart Craft Paint Pearl Aquarium PL32123
Martha Stewart Crafts Paper Trimmer M281055
Marianne Design Bright blue RB2208
Marianne Design Sunshine RB2202
Marianne Design Funky Paper Tape PT2303
My Minds Eye Chalk Studio 2 Enamel Dots CS3020
Scrapbook Adhesives - Adhesive Value Pack 01697-30Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!