Fortsätt till huvudinnehåll

Easter egg from Malin

Ni kanske här märkt att vi har påskäggstema denna vecka på Hobbyworld? :) Även jag har skapat mig ett ägg. Jag grundade ett vanligt, grällt och hysteriskt ägg med Gesso innan jag lade på ett lager av den underbara Rose Chrome och Rose Quartz. På med Crackle Weather och sedan ett lager Gesso till ovanpå. Då blir det så här snyggt, sprucket och glittrigt. :) Rosorna, swirlarna och den embossade "gördeln" runt ägget har jag målat i Rose Chrome med en dust av Smoky Qaurtz ovanpå. 

Nu ska detta fyllas med smaskigt gods till påsk! Ha en härlig helg! Det ska jag ha för jag ska nämligen på en jättestor pysselträff uppe i Örnsköldsvik: HighCoastScrap. :)

***********

As you might have noticed, we have an egg-week here at Hobbyworld. :) I have created this egg, it was a
regluar and hysterical egg until I painted it with Gesso, Rose Chrome and Rose Quartz before I added a
layer of Crackle Weather and then at last a new layer of Gesso. The roses, the swirls and the embossed "girdle" around the egg has also been painted with Rose Chrome and Smoky Qaurtz.

I will fill the egg with some really good sweets when the Easter arrives. Have a really nice weekend, I sure will! I'm off for a crafty weekend: HighCoastScrap in the northern part of Sweden. :)Material
Bazzill Basics Mono White T10-1001
Martha Stewart Craft Paint Gesso Primer White PL32314
Martha Stewart Craft Paint Weather Effect PL32201
Martha Stewart Craft Metallic Rose Chrome PL32995
Martha Stewart Craft Glitter Rose Quartz PL32173
Martha Stewart Craft Paint Utility Brush Set 3pc PL32246
Spellbinders 3D M-Bossabilities Labels 34 Medallion E3D-016
Spellbinders Shapeabilities Feathers S4-428
Marianne Design Green and Off-white Paper Roses RB2217 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!