Fortsätt till huvudinnehåll

Tesavikning - Cardfold

Idag är det min tur att bjuda på en kortvikning och jag tänker visa min egen vikning kallad: Tesavikning.
Den här kortvikningen kom till när jag satt och lekte med en servett sommaren 2010.
Jag börjar med att skära till en kvadrat. Du kan använda vilka mått du vill bara det är hanterbart:)
************
Today it's my turn to show you a cardfold and I intend to show my own folding called: Tesavikning. 
This cardfold came to life when I sat down and played with a napkin the summer of 2010. 
I start by cutting a square. You can use any measurement that you want. As long as it's manageable :)
Vik in båda sidorna mot mitten.
************
Fold in both sides against the middle.
Vänd på pappret.
************
Flip the paper.
Vik återigen in sidorna mot mitten.
************
Again, fold the sides towards the middle.
Vik upp flikarna, se bild.
************
Fold up the tabs, see photo.
Limma fast flikarna. Här har jag satt på ett annat mönsterpapper på flikarna.
************
Glue the tabs. Here I attached another pattern paper on the tabs.
Här är tagen som ska låsa kortvikningen. Tagen sätter jag innanför de nedersta flikarna som på detta sätt håller ihop kortet.
*************
Here is the tag that will lock the card. I put the tag inside the bottom tabs.
Här har jag fäst remsor som jag punchat ut med en kantstans och pyntat kortet med blommor och dekorationer.
**************
Here I attached strips that I punched with a border punch and glued down flowers and decorations.

Inuti kortet fäste jag en hälsningsruta.
************
Inside the card I glued a greeting square.

Bakom kortet bildas en ficka efter vikningen. Där satte jag ytterligare en tag.
************
Behind the card it´s a pocket after the fold. Put a tag there too if you want.

Material/Supplies
PM - Paper Delight
MSC - Doily Lace Edge Punch M284006
MSC - Permanent Glue 40-00018 
MSC Paper Trimmer M281055 
MSC Mini Scoring Board 42-05013 
Spellbinder - Beaded Ovals S4-294
Spellbinders - Nestabilities Floral Ovals S4-356 
MME - Decorative Brads NOS111
MME - Decorative Pins CTB175
MD - Small roses


Ha det bra!/Take Care.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!