Fortsätt till huvudinnehåll

Stjärnkort/Star Fold Card

I dag tänkte jag visa er hur man gör ett stjärnkort.
******
Today I will show you how to create a star folded card.

Du behöver en skärmaskin, penna, big, linjal och ett cardstock som du skurit till 20x20 inc.
******
You will need a papercutter, pencil, bonefolder, ruler and one cardstock 20x20 inc.

1.Markera ut mitten på cardstocken, 10 inch. Markera ut på mitten även på den motsatta sidan.
******
1. Make a mark in the middle of the cardstock, 10 inch. Make the same mark on the oppposite side of the cardstock.
2.På ena sidan, dra ner markeringen. Dra sedan med linjalen ner till vardera hörnen så att du får en liksidig triangel.
******
2. On one side of the cardstock draw a longer line. Draw lines from the center mark to each bottom corner.
3. Klipp ut triangeln. Markera ut 3.5  och 5 inch på alla sidor så att du får tre markeringar.
******
3. Cut out the triangle. Make marks at 3.5 and 5 inch on alla sides. You will get three marks at each side.
4.Biga nu rätt över dina markeringar.Vik in de närmaste och vik ut de yttersta.
******
4. Use the bone folder to create the score lines. Valley fold for the center score lines, and mountain fold for the points of the star.
5. Vik sedan i hop din stjärna en sida i tager,  genom att vika in flikarna i varandra. Den sista fliken låser du under den första.
******
5. Fold in one side, then the next side and tuck the last side under the first to close.
6. Nu kan du dekorera dina sidor på valfritt sätt.
******
6. Now you are readu to decorate you card in any way you want.

Så här ser mitt färdiga stjärnkort ut.
******
This is my finished star folded card.

Material/Supplies:
Echo Park-Love Story Collection Kit LS40016
Prima-Chalk Edger Dark Rust 891015
Marianne Design-Pretty pink RB2205
Martha Stewart-Frond Punch All Over The Page Pattern 42-90015
Bazzill Basic Paper- Classic White T10-1005


Tack för titten! Thanks for stopping bye!


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!