Fortsätt till huvudinnehåll

Recessed window card / Kort med nisch

Idag ska jag visa hur man gör ett kort med en nisch, ett infällt fönster, kan man säga. Jag älskar den här typen av kort, för de är så roliga att dekorera!

Today I'll show you how to make a recessed window card. I love this type of card, because it's so much fun to embellish!

Du behöver:
Cardstock, linjal, blyertspenna, suddgummi, skalpell, falsben, lim/dubbelhäftande tejp, mönstrat papper och dekorationer.You will need:
Cardstock, ruler, pencil, eraser, craft knife, bonefolder, adhesive, patterned paper and embellishments.

Skär till basen på ditt kort – jag gör kortet 14 x 14 cm stort, så min bas är 14 x 28 cm. Vik på mitten till ett kort.


Cut your card base - my card will be 14 x 14 centimeters, so my base is 14 x 28 centimeters. Fold the base in half into a card.

Bestäm var på ditt kort du vill ha din ”nisch” och rita ut den. Jag ritar på insidan av kortet då jag använder strukturerad cardstock och det är lättare att sudda bort blyertslinjerna på den släta insidan av kortet. Låt avståndet mellan de två kvadraterna vara ca 0,5-1 cm. Notera vilka mått den yttre kvadraten har, då blir det lättare att skära till papper/cardstock som passar i nischen senare.


Decide where you want your window and draw it on your card. I draw on the inside of the card, because it's easier to erase the pencillines on the smooth side, since I use structured cardstock. Let the distance between the window squares be 0.5-1 centimeter (1/4 inch). Note what measurements the outer square have - this will make it easier for you to cut your patterned paper/cardstock so that it fits the window.

Skär X:et i mitten med en skalpell.


Cut the X in the middle with a craft knife.

Biga alla sidorna av kvadraten.


Score all sides of the square.

Vik ut flikarna på X:et och hjälp till att göra en ordentlig vikning med ett falsben.


Fold the flaps of the X outwards and burnish with a bonefolder.

Vik flikarna inåt efter den ”inre” bigade linjen.


Fold the flaps inwards and burnish.

Glöm inte att sudda bort blyertsstrecken!
Don't forget to erase the pencillines!

Vänd ditt kort så du har framsidan uppåt. Skär ut två bitar mönstrat papper eller cardstock efter måtten för den yttre kvadraten/nischen.


Flip your card so you have the front of the card facing up. Cut two pieces of patterned paper or cardstock after the measurements for the outer square.

Sätt fast den ena biten mönstrat papper/cardstock i nischen. Vänd på kortet och sätt fast den andra biten över X:et.


Adhere one of the paper pieces inside the window and then flip the card over and adhere the other piece over the X.

Dekorera ditt kort! / Embellish your card!

Så här blev mitt kort - ett alla hjärtans dags-kort i vitt och rosa / This is how my card turned out - a Valentines card in white and pink:

Material:
Bazzill Cardstock Classic White T10-1005
Basic Grey True Love Collection pack C-TRU-4004 (papper och stickers)
PM Frost Flowers Snow Drop Roses 565756
MD Tea roses RB2206
MD Sunshine RB2202
EC Shape Studio Heart 25 SST-15
EC Bubble Caps Clear Heart 25 SSA-17
Adhesive Value Pack 01697-30

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!