Fortsätt till huvudinnehåll

Magic Card Tutorial

Idag tänkte jag visa upp en kortvikning på ett kort som kallas Magic Card, eller Tryllekort som det heter på norska. Det är den duktiga norskan Marianne Skjelstad som kommit på vikningen och hennes original hittar ni här

Jag har gjort ritningar på de olika delarna och sedan förklarar jag med hjälp av bilder på hur man sätter ihop kortet. Alla bilder är klickbara för en något större version.

*****

Here comes a tutorial that I made of a card called Magic Card. It's the talented Marianne Skjelstad from Norway thats has invented the card and you can see her original her.

I have made some templates for the different pieces and then I'm gonna explain the process of making the card in pictures. All the pictures are possible to see a bit bigger if you click on them.


Baksidan, den stora cardstocken.

*****

The backside, the big piece of cardstock.


Mellandelen, den mindre cardstocken.

*****

The middle part, the small piece of cardstock.


Framsidan, den långa cardstocken.

*****

The front, the long piece of cardstock.

 

Mönstrat papper för de fyra mittenpartierna.

*****

Patterned paper for the four middle parts.


Mönstrat papper för de åtta vingsidorna.

*****

Patterned paper for the eight sides of the wings.


Skär ner ett cardstock till 17,78cm x 15,24cm

*****

Cut a cardstock in to 7" x 6".


Biga 3,8cm in från varsitt håll.

*****

Score 1,5" from both sides. 


Biga 2,54cm in från varsitt håll.

*****

Score 1" from both sides.


Bägge "mittendelarna" borde nu vara 10,16cm breda mellan de bigade linjerna. Använd en kantstans till vingarna och inka sedan in kanterna om du vill.

*****
Both pieces should now be 4" in the middle part between the scoring lines. Punch the wings with a border punch and ink the edges if you like.


Nu till den långa framsidan. Skär ner ett cardstock till storleken 10,16cm x 19,10cm.

*****

Now it's time for the long front. Cut a cardstock in to 7,5" x 4".


Biga vid 15,24cm och vid 15,55cm.

*****

Score at 6" and 6 1/8".


Skär till bitar i mönstrat papper enligt mallen ovan. Dessa mått är för just denna kantstans så använder du en annan så mäta ditt kort för att få mått som stämmer överens med ditt kort.

Limma alla bitar och fäst dem på dina cardstock. 

*****
Cut out some patterned paper according to the template above. The measurement for the two stripes are accordning to this particular border punch. If you use another one, please measure at your own card to make the patterned stripes to fit your card.

Glue all your pieces and put them on your cardstocks.


Alla bitar är på plats, vänder jag på cardstocken så är det mönstrat papper även på baksidan av vingarna.

*****

All the pieces are in place, if I turn the pieces around, there are patterned paper on the back of the wings as well.


Limma på den korta biten av den längre cardstocken och fäst på baksidan av den mindre cardstocken. 

*****

Glue on the short piece of the cardstock thats longest, and attach it to the back of the smaller piece of cardstock.


Limma på hela baksidan av den mindre cardstocken och fäst med den stora biten cardstock. Rygg mot rygg, vitt mot vitt för det är ju det mönstrade pappret vi vill se. :)

*****

Put glue on the whole backside of the smaller cardstock and attach it to to bigger piece of cardstock. Back to back, white to white, it's the patterned paper we want to see. :)


Och så där ja! Ett magiskt kort a la Marianne, bara dekoreringen kvar. :)

*****

And there you go! A magic card a la Marianne, just the decoration left to do. :)

*****

Så här blev mitt kort när jag var färdig. :) Tack för titten och lämna gärna en kommentar om ni försöker er på min tutorial. :)

*****

thisis how my card turned out to be when I was done. :) Thanks for watching and I would be glad if you left a comment if yoy try out my tutorial. :)
Material
Martha Stewart Crafts Paper Trimmer M281055
Martha Stewart Crafts Scoring Board 42-05002
Martha Stewart Crafts Swirling Lace Punch Around the Page Set 42-60051
Martha Stewart Monarch Butterfly Large Double Punch 42-30002
Martha Stewart Crafts Butterfly Stamp And Punch 42-25010
Prima Marketing Engraver Collection Kit 845865 
Prima Marketing Clear Stamps Zypher 559526
Prima Marketing Clear Stamps Finnabair 960810
Prima Marketing Chalk Edger Dark Rust 891015
Spellbinders Shapeabilities Fancy Framed Tags One S4-377
Spellbinders Nestabilities Decorative Labels Eight S5-148
Bazzill Basics Mono Vanilla T8-808
Bazzill Basics Mono Pinecone T9-975
EK Tools Writing Pen Silver Gold 2Pk 55-30058     


Kommentarer

  1. SUPERläckert kort!! Har aldrig testat denna vikning, så jag måste nog utmana mig själv att göra det framöver! :D

    SvaraRadera
  2. Tack Jeanette! Det var jätteroligt! :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!