Fortsätt till huvudinnehåll

Love

Snart är det Alla-hjärtans-dag. Jag har skapat några smycken med tema: Kärlek♥
För många år sen brukade jag göra namnsmycken med bokstavsstansar i metall. Jag fick en idé om att testa dessa bokstavsstansar på Plan aluminiumtråd från AluDeco.
*************
Soon it's Valentine's Day. I have created some jewelry with the theme: Love ♥ 
Many years ago I used to do name jewelry with my letter punches in metal. I got an idea to test those on Plan aluminum wire from AluDeco.


Snygga ringar, eller hur?
************
Stylish rings, right?
Med den tunna aluminiumtråden kunde jag skriva ordet Love och böja till det som en ring.
************
With the thin aluminum wire, I could write the word Love and bend it as a ring.
En hjärtring.
************
A heart ring.
Här använde jag den 2mm tjocka rundade aluminiumtråden. Tog en hammare och bankade ut den runda tråden mot ett städ för att den skulle få en plan ruggad yta. Sen böjde jag till armbandet.
************
Here I used the 2mm rounded aluminum wire. Took a hammer and banged it out so that it would get a flat rough surface. Then I bent it to a bracelet.


Det bästa med dessa trådar är att de är lätta att arbeta med och att de behåller sin färg. 
************
The best thing about these wires is that they are easy to work with and that they retain their color.

Dessa ringar gjorde jag i april 2013 och de ser fortfarande likadana ut idag. Den stora ringen använder jag ofta.
************
These rings I made in April 2013 and they still look the same today. The big ring, I often use.

Material/Supplies
AluDeco Jewelry kit 3901-001


Ha det bra!/Take care!


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!