Fortsätt till huvudinnehåll

Love, love, love!

Idag är det Alla Hjärtans Dag! Den ska jag fira med er tänkte jag! :) Här kommer den andra tavlan idag även den skapad med hjälp av de underbara färgerna från Martha Stewart och de grymt snygga hjärtana från Epiphany Crafts.

På denna tavlan har jag grundmålat ramen med Gesso för att sedan måla med Sterling-färg och och sedan glitterfärg. När det torkat ordentligt så lade jag på ett lager av Crackle Paint och när det torkat så lade jag på Gesso igen. Gillar den spruckna och slitna ytan som det blir av Crackle Paint. Viktigt är att alla lager av färg torka ordentligt och bara måla ETT sista lager så att Crackle Paint:en får chansen att kunna spricka ordentligt.

Ha en fin Alla Hjärtans Dag och unna er något extra gott eller trevligt. :)

******************

It's Valentines Day! I'm gonna celebrate it with you. :) Here comes painting number 2. Even this, I have created with help from Martha Stewart Crafts Paint and Epiphany Crafts.

On this painting, I primed the frame with Gesso before I painted it with Sterling-paint and glitter paint. When it was completely dry, I put on a layer of Crackle Paint and when that had dried, I put on Gesso again. It's important to let all the different layers to dry completely and only paint ONE time of the last top-layer so that the Crackle Paint can burst and crackle properly.

Have a nice Valentine's Day and eat or do something extra nice. :)


Material
Bazzill Basics Mono White T10-1001
Martha Stewart Crafts Paint Gesso Primer White PL32314
Martha Stewart Crafts Paint Stucco Effect PL32188
Martha Stewart Crafts Paint Fine Crackle Effect PL32200 
Martha Stewart Crafts Paint Metallic Sterling PL32128 
Martha Stewart Crafts Paint Glitter Sterling PL32181
Epiphany Crafts Shape Studio Heart 25 SST-15
Epiphany Crafts Bubble Caps Clear Heart 25 SSA-17  


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!