Fortsätt till huvudinnehåll

Kortvikning - Card folding tutorial

Hejsan!

Idag är det min tur att visa en korttutorial. Jag har valt en enkel variant som går fort att göra och ändå ser snygg ut. Speciellt om man vill ha kortet stående sedan. 

*^^*^*^^*^*^^*^*^^*^*^^*

Hello! 

Today it´s my turn to show you a card fold tutorial. I did choose a simple style, that is done quite fast, and yet it looks good. Especially if you want to have it standing later. Du börjar med en bit cardstock, som du skär ner till 6" x 11¾, samt mönstrat papper.

*^^*^*^^*^*^^*^*^^*^*^^*

You start with a pice of cardstock, that you cut down to 6" x 11¾, and patterned paper. 


Biga cardstocken vid 3 ¼” – 5” – 6 ¾” – 8 ½” Jag har använt Martha Stewarts Scoring board. 

*^^*^*^^*^*^^*^*^^*^*^^*

Score the cardstock at: 3 ¼” – 5” – 6 ¾” – 8 ½” I used the Scoring Board from Martha Stewart.


Sedan viker du kortet så att det ser ut så här.

*^^*^*^^*^*^^*^*^^*^*^^*

Then you fold it so it will look like this.


Bestäm vilken form vingarna skall ha. Vill du bara ha dem som de är går det alldeles utmärkt.

*^^*^*^^*^*^^*^*^^*^*^^*

Decide how the wings should look. If you want them just as they are it works perfect. 


Jag valde att göra dem till halvcirklar. Jag gjorde en cirkel som jag klippte i två delar av det mönstrade pappret. Du vet ju redan att måttet är 6", jag gjorde det lite mindre bara. Klistrade fast detta och klippte på fri hand runt omkring. 

*^^*^*^^*^*^^*^*^^*^*^^*

I however did choose to make them in a half circle shape. You know that the measure is 6". I just made the circle a bit smaller and cut it in half. I glued this and then cut of the rest with a scissor.


Efter detta är det faktiskt bara att dekorera. 

Jag använde spellbinders för att göra en fyrkant. Använde ytterligare mönstrat paper och la till Epiphany Crafts, blommor, halvpärlor, fjärilar och lite annat. :)

*^^*^*^^*^*^^*^*^^*^*^^*

After this its actually just to decorate it. 

I used some spellbinders to create a square. Used another pice of pattern paper and added the Epiphany Crafts, flowers, butterflies, half pearls and other things. :) 
Materiallista
Bazzill Basic Cardstock French Vanilla 12x24 304121
Prima Marketing Everyday Vintage 12x12 Love Letter Kit 813352
Martha Stewart Craft Scoring Board 42-05002
Martha Stewart Craft Paper Trimmer M281055
Martha Stewart Craft Glitter Glue 24-pack 40-00011
Prima Marketing Chalk Edger Dark Rust 891015 
Spellbinder Shapebilities Les Papillions Two S4-395
Spellbinder Nestabilities Labels One S4-161 
Epiphany Crafts Shape Studio Oval 25 SST-37
Epiphany Crafts Bubble Caps Clear Oval 25 SSA-39
Epiphany Crafts Metal Settings Oval 25 Silver 37-53 
Marianne Design Paper Roses Green and Off-white  RB2217 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!