Fortsätt till huvudinnehåll

Homemade canvas

En egentillverkad canvastavla. Jag har använt Silhouett Cotton Canvas och en träbit som min snickare här hemma fixat till mig:)
************
A home-made Canvas. I have used Silhouett Cotton Canvas and a piece of wood.
Mät ut en canvasbit som passar till träbiten. Jag klippte upp flikar på vardera sida.
************
Measure out the canvas so that it fits the piece of wood. I cut up the tabs on either side.
Då denna canvas är klistrig på baksidan är det bara att ta bort skyddsplasten och fästa den runt träbiten.
************
This canvas is sticky on the back, just remove the cover and fasten it around the piece of wood.

Grunda den med Gesso.
Stansa ut Spellbinders bokstäver till valfritt ord på ett papper som sen används som en stencil. Jag använde Gesso som jag blandade med Modellingpaste. Lägg på stencilen på canvastavlan och stryk ut färgen över den och låt det torka.
************
Use Spellbinders letterdies to form a word of your choice and cut it out of a piece of paper which then is used as a stencil. I used gesso mixed with Modellingpaste. Apply the paint over the stencil and let it dry.
Lägg en sträng med Martha Stewart guldfärg uppe vid kanten och ta sen en sprayflaska med vatten och spraya över färgen som börjar att rinna nerför tavlan.
Limmade fast 3 stjärnor från Epiphany under texten. Använde EK Success guldpenna runt kanterna.
************
Add a string of Martha Stewart gold paint up to the edge and then take a spray bottle with water and spray over the paint. The paint will start to run down the canvas. 
Glue down the three stars from Epiphany Crafts. I used EK Success gold pen around the edges.

Material/Supplies:
Silhouette Printable Cotton Canvas
MSC - Gesso
MSC - Metallic Gold 32103
MSC - Crackle paint on the sides
MSC -  Craft Paint Basic Brush set 5 pc PL32244
Artemio - Värmepistol/Gluegun PEHG3D
Spellbinders - Font One Uppercase S6-009 to the stencil
EK Success - Gold writing pen
Epiphany - Bubble stars 25 SSA-43
Epiphany - Shape Studio Star 25 SST-41


Ha det bra!/Take care!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!