Fortsätt till huvudinnehåll

Happy Valentines Day!

Idag är det Alla Hjärtans Dag! Den ska jag fira med er tänkte jag! :) Idag bjuder jag på två små tavlor som jag skapat med hjälp av de underbara färgerna från Martha Stewart och de grymt snygga hjärtana från Epiphany Crafts.

På denna tavlan har jag grundmålat ramen med Gesso innan jag lagde på Stucco för att få lite schysst struktur. Efter detta målade jag utvalda partier med Sterling-färg och glitterfärg. När det torkat ordentligt så lade jag på ett lager av Crackle Paint och när det torkat så lade jag på Gesso igen. Samma sak gjorde jag på den vita cardstocken i bakgrunden så nu glittrar och skimrar tavlan underbart vackert. :)

Hjärtana från Epiphany Crafts har jag satt på snygg silvrig cardstock och ett blad ur en gammal psalmbok. Vóila, en fin tavla att hänga på lämpligt ställe. :)

Ha en fin Alla Hjärtans Dag och kika in senare i eftermiddag när jag visar upp en till, matchande tavla. :)

******************

It's Valentines Day! I'm gonna celebrate it with you. :) I'm gonna show you two paintings that I made with a little help from Martha Stewart Crafts Paint and Epiphany Crafts.

On this painting, I primed the frame with Gesso before I added Stucco to get some nice structure. After that I painted selected parts of the frame with Sterling-paint and glitter paint. When it was completely dry, I put on a layer of Crackle Paint and when that had dried, I put on Gesso again. I did the same thing with the white card stock in the background so now it's really glittery and shimmers beautifully. :)

The hearts from Epiphany Crafts I have put on sleek silvery cardstock and a page from an old hymnal. Voila, a fine painting to hang in the right place. :)

Have a nice Valentine's Day and peek in later this afternoon when I show you a matching painting. :)


Material
Bazzill Basics Mono White T10-1001
Bazzill Basics Bling Tiara Cardstock Cardstock T18-1002 
Martha Stewart Crafts Paint Gesso Primer White PL32314
Martha Stewart Crafts Paint Stucco Effect PL32188
Martha Stewart Crafts Paint Fine Crackle Effect PL32200 
Martha Stewart Crafts Paint Metallic Sterling PL32128 
Martha Stewart Crafts Paint Glitter Sterling PL32181
Epiphany Crafts Shape Studio Heart 25 SST-15
Epiphany Crafts Bubble Caps Clear Heart 25 SSA-17  


Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!