Fortsätt till huvudinnehåll

Katja - ny DT / Katja - new DT

Nu har turen kommit till att presentera Katja, den andra av våra nya designers för 2014.
 
 
Katja bor strax norr om Uppsala tillsammans med ett av barnen som fortfarande bor hemma. Hon jobbar som lärare med bl a textil och design.
 
Resor och fotografering står henne varmt om hjärtat och shoppar gärna både mode och inredning när hon inte är kreativ och skapar.
 
Hon blir glad av att se sina barn må bra och att lyckas med nåt som kunde tyckas vara en omöjlighet och för att göra Katja irriterad så bör man inte hålla tiden för det är något som hon stör sig på :)
 
Cola Light är en favorit som hon inte kan klara sig utan - inte ens en dag...
 
Om Katja ska beskriva sig själv med tre ord så blir det: Kreativ, pålitlig och otålig.
 
Då hon har svårt att klippa rakt så tycker hon inte att hon kan skapa utan sin skärmaskin. Edge scraper och distresserna är andra favoritprodukter hon gärna använder i sitt skapande.
 
Prima och Tim Holtz är två favoritleverantörer som Katja gärna skapar med.
 
Inspiration till sitt skapande hämtar Katja överallt, allt från bloggar, fotografier, färger till nåt enstaka ord.
 
Kontraster gillar hon att ha med på sina alster och kombinerar gärna mjukt med hårt. Romantiska alster blir det ofta när Katja skapar men provar mer än gärna nya stilar beroende på humöret.
 
Högst upp på Katjas önskelista står både en Cameo och en Scoring Board från Martha Stewart Crafts.
 
Under 2014 hoppas Katja att hon ska kunna inspirera och uppmuntra alla till eget skapande och att få dela med sig av sina, ibland, galna idéer till andra. Att visa upp sin variation av skapande, både i stil och tema, är något hon också vill dela med sig av under året.
 
Målet för 2014 är att lära sig mycket nytt, jobba med spännande produkter och nya material. Att får göra ett projekt i stort format vore också kul!
 
Ta gärna ett besök till hennes privata blogg!
 
Vi vill hälsa Katja varmt välkommen till oss på Hobbyworld och vi ser verkligen fram emot att få njuta av hennes alster här i bloggen!
-------------------------------
Today it's time for the presentation of Katja, our second new designer for 2014.
 
Katja lives North of Uppsala with one of her Children. She works as a teacher (textile and design).
 
Travels and photography is close to her heart and she loves to shop, both fashion and home decor, when she's not creative.
 
To see her all of her children feeling well makes her happy as well as feeling great after accomplished something impossible. Persons who's not in time makes her annoyed.
 
One of her favorites is Cola Light and she can't stand one single day without it...
 
If Katja should bescribe herself using only three words they would be: creative, loyal and impatience.
 
Cutting straight edges with a pair of scissors are not Katjas cup of tea so her cutting machine is always around when she's creative as well as her edge scraper and distress inks.
 
Prima and Tim Holtz have lots of gorgeous products and Katja often uses them on her projects.
 
Inspiration for her creativity she finds everywhere; in blogs, photos, colors and Words etc.
 
She often uses contrasts on her projects and combines often soft and hard. Romantic / shabby chic is a stile she often uses as well as new stiles, based on her mood for the day.
 
On top of her wishing list is a Cameo cutting machine and a scoring board from Martha Stewart Crafts.
 
During 2014 she wishes to be able to inspire and encourage others to be creative and to share her ideas. She also wants to show her variantion of her crafting during the year.
 
The goal for 2014 is to learn much new, to work with exciting products and new materials. To make av big project would be fun as well.
 
Please, visit her private blog.
 
We want to welcome Katja to us at Hobbyworld and we are really looking forward to enjoying her projects here in our blog!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!