Fortsätt till huvudinnehåll

Fjädrar/Feathers

Ett kort till någon som har det svårt.
************
A card for someone who has a hard time.

Här nedan tänkte jag visa vad jag har gjort med fjädern.
************
Below I will show what I have done with the feather.
Jag använde vanliga påskfjädrar tillsammans med gesso och färg från Martha Stewart.
************
I used usual Easter feathers with gesso and paint from Martha Stewart.
Med fingret smetade jag ut gesso över fjädern.
************
With my finger I smeared out gesso over the feather. 
Fortsatte tills jag täckt hela.
************
Continued until I covered the whole feather.
Använde en syl för att separera fjädrarna.
************
Used an picker to separate the feathers.
Lät den torka och otålig som jag är använde jag en embossingfön.
************
Let it dry and impatient as I am, I used a heatgun.
Med en pensel målade jag toppen med metallicfärg i guld. 
************
With a brush, I painted the top with metallic color of gold.
Sen målade jag med guld glitterfärg över samma område. Lät de torka och sen använde jag en limpistol för att fästa den på kortet.
************
Then I painted with gold glitter paint over the same area. I used a glue gun to attach it to the card.

Material/Supplies:
MS - Gesso
MS - Metallic Gold 32103
MS - Glitter Florentine Gold 32176
MS - Craft Paint Basic Brush Set 5 pc PL32244
Spellbinders - Grand Calibur
Spellbinders - M-Bossabilities Infinity folder ES-012
Bazzill cardstock - Kraft and White
MS - Papertrimmer
MS - Scoring board
MS - Craft Paint Basic Brush Set 5 pc PL32244
Scrapbook adhesive - 3D tape, taperunner
Artemio glue gun VIMGG
Artemio Värmepistol 2-lägen/Gluegun PEHG3D 


Ha det bra!/Take care!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!