Fortsätt till huvudinnehåll

Silhouette Stamp Material

Jag blev helt fantastiskt glad när jag fick ett startkit med Silhouette Stamp Material i mitt dt-paket. Jag blev inte besviken kan jag lova för det blev jättefina stämplar. Något att tänka på är att man ska ta av det vita skyddspappet från skärmattan innan man fäster materialet på mattan, fråga inte hur jag vet ;) En annan grej är att materialet är ganska tunnt så små snirkliga stämplar är svåra att få rätt form på när man monterar det på kloss. Ett tips är att använda print-funktionen och skriva ut en mall på vanligt papper, lägga den utskurna stämpeln ovanpå mallen och peta alla delar på plats och sen trycka klossen mot så att stämpeln fäster.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

I was totally happy when I got a start kit of Silhouette Stamping Material in my dt-kit. I was not dissapointed because the stamps turned out great. I just wanted to add that to be able to use the special cutting mat you have to remove the white protective paper first. Don’t ask how I know that ;) The material is quite thin and if you cut intricate stamps from it they will be kind of hard to get the right shape when you mount them. You can use your print function in Silhouette Studio to first print out the shape on regular printer paper, then cut the shape from the material and when you are going to mount the stamp you just put it over the printed image and see that the shape looks right and then just press down your acrylic block on top and it will stick to it and be the right shape. 

IMG_8713

Jag bestämde mig för att göra en egen julstämpel för de flesta jag har är på engelska. Jag är grymt nöjd med resultatet! Jag embossade motivet i guld på svart cardstock och embossingdynan fäste jättebra på stämpeln. Jag rengjorde med en våtservet och lät lufttorka.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

I decided to make a Christmas stamp since most of mine are in english. I am really happy with how it turned out! I embossed the stamp in gold on black cardstock and the embossing ink worked great with my stamp. I cleaned it with a baby wipe and let air dry.

IMG_8707

På det första kortet pyntade jag med lite bling-brads från Carta Bella och så hade jag några udda enamel dots som jag målade guldiga med jättebra guldpennor från EK Success. Jag använde samma penna till att rita prickar och stygn runt om kortet

----------------------------------------------------------------------------------------------------

The first card I embellished with brads from Carta Bella. I also had some left over enamel dots in odd colours and I painted them gold with some great gold pens from EK Success. I uset the same pen to doodle little dots on the card and faux stitching.

IMG_8710

Det andra kortet fick prydas av bling från Marianne design och lite prickar. Det är min kära DT-kollega Linda som smittat mig med pricksjuka, hon har såna söta små trios med prickar på allt och jag ville testa ;)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

The other card got some bling embellishments from Marianne Design and also some doodeled dots. My dear DT-collegue Linda has infected me with dot-fever, she does those cut little trios of dots everywhere and I wanted to try ;)

Material/Supplies:

 • Silhouette Stämpel Startpaket
 • Bazzil Bling String of Pearls Cardstock
 • Bazzill Bling Luscious Cardstock
 • Bazzil Smoothies Blackberry Swirl
 • Marianne Design Snowflakes and Trees Rhinestones
 • My Minds Eye Enamel Dots
 • Carta Bella So This is Christmas Decorative Brads
 • EK Success Writing Pen Silver Gold 2Pk
 • Scrapbook Adhesives 3D Foam Squares - White, Variety Pack
 • Scrapbook Adhesives Crafty Power Tape

Maya-Isaksson-signatur-liten

Kommentarer

 1. Men guuuuuud så snyggt!!! Ibland önskar jag att jag hade en Silhouette... ;-)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!