Fortsätt till huvudinnehåll

Idé för en julklapp, del 2 / Idea for a Christmas gift, part 2

Min dotter ville att jag skulle fixa till ett nytt mobilskal och naturligtvis ställer jag upp på det:) Gjorde ett förra våren till henne som syns längre ner i detta inlägg.
Jag ritade av formen från mobilskalet på ett cardstock och klippte ut den, körde sen pappret i en embossingfolder från Sizzix.
************
My daughter wanted me to fix a new mobile shell and of course I did it :) Made one last spring to her that appear further down in this post. I drew the shape of the mobile shell on a cardstock and cut it out, then embossed the paper with a embossingfolder from Sizzix.

Den torrembossade ytan.
************
The dry embossed surface.
Tog en vaxkrita och drog den över de upphöjda partierna. Det kommer att skapa en resistens mot färgen jag nu ska måla den med.
************
Took a wax crayon and drew it over the raised areas. This will make a resist for the colors that i´m about to use.
Jag använder en rosa och en orange färg från Martha Stewart. Valde Pearl pga lystern.
************
I use a pink and an orange color from Martha Stewart. Pearl for the shine.
Blandade ut en liten klick färg med vatten så att det blir en lös färg och målade över pappret. Här syns att vaxkritan gjorde så att färgen inte fäster på de upphöjda partierna. Tog även en liten bit slippapper och drog över pappret för att förstärka det vita lite extra.
************
Mixed out a small dab of paint with water so that it becomes a loose paint and painted over the paper. Here you see that the crayon did so the paint will not stick to the raised areas. Also took a small piece of sandpaper and pulled across the paper to enhance the white a little extra.
Tog sen en genomskinlig glitterfärg och färgade in de upphöjda partierna med en liten pensel.
************
Then took a translucent glitter paint and colored in the raised areas with a small brush.
Det är alltid svårt att få med lystern och glittret när man fotar sina alster, men jag kan intyga att det gnistrar om den.
************
It is always difficult to get the shine and glitter when you're taking photos of your creations, but I can tell you that it sparkles a lot.
Här syns det lite bättre.
*************
Here you can see it better.

Skär ut ett hål för mobilenkamerans lins.
************
Cut out a hole for the mobile camera lens.
Här är skalet jag gjorde förra våren. Det hade blivit rejält slitet så jag testade att måla i färgerna med Martha Stewart färger istället och hoppas att det kommer att hålla bättre än med den tidigare färg jag använde.
************
Here is the shell I did last spring. It had become considerably worn, so I tried to paint in the colors of Martha Stewart colors instead and hope that it will hold better than the previous color I used.
Limmade fast pappret på mobilskalet och använde ett slags decopagelack för att skydda den. Annat hobbylack går säkert minst lika bra.
*************
Glued the paper on the mobile shell and used a kind of decopage varnish to protect it. Other hobby varnish can certainly be used.

Material/Supplies:
Bazzill cardstock - White
Sizzix - Embossing folder Checkerboard & Cracked Set 656646
Sizzix - Big Shot machine
MS Paint - Pearl Tiger Lily 32112
MS Paint - Pearl Fruit Punch 32115
MS Paint - Glitter Sugar cube 32185
MS - Craft Paint Basic Brush Set 5pc PL32244


Ha det bra!/Take care!

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!