Fortsätt till huvudinnehåll

Gift box

IMG_8715

Denna helg är jag och hälsar på min lillebror. Sen vi sågs sist har han hunnit gifta sig, hans fru har disputerat och nu är det hans tur att disputera. Självklart har jag med mig en liten present och presenten behövde en liten låda. Jag mätte presenten och i Silhouette Studio ritade jag upp en rektangel i den storlek som behövdes för att rymma gåvan. Sen hittade jag en fin ask som jag drog upp i storlek till dess att bottenrutan på asken var lika stor som min rektangel. På så sätt visste jag att presenten skulle rymmas i asken. Asken blev rätt stor och rymdes inte på ett 12x12 cardstock så det var tur att jag hade jättestora 12x24 cardstock hemma och en stor skärmatta till Cameon.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

This weekend I’m visiting my younger brother. Since we saw each other the last time he has gotten married, his wife has had her disputation and this week it is his turn. They do deserve a gift and off course I brought one. It just needed a box. I measured the gift and draw a rectangle that size in Silhouette Studio, I found a box I liked and rezised it so that the bottom rectangle was the same size as my drawn rectangle. That way I knew my gift would fit in the box. Since the box got quite big and didn’t fit my 12x12 cardstock I got out the big guns, my 12x24 inch cutting mat and cardstock.

IMG_8719

Jag hade en förpackning med rör och kranar som är så galet coola att jag vill ha fler! Jag använde en hel förpackning och så pyntade jag med supercoola Prima-rosor. Jag tycke att asken blev jättefin, i efterhand tänkte jag att ma skanske skulle skurit ut extra delar i Silhouette chipboard för att göra asken lite stadigare eftersom den var såpass stor men det funkar så länge man inte är för våldsam med den.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

I had some pipes and other parts from Prima that are so cool I just had to use them, I need more!!! I also added some black and grey glittery flowers from Prima. I really like my box. Maby I could have lined it with some Silhouette chipboard to make it sturdy since it is quite big. But this will work as long as I am careful with it.

Material/Supplies:

  • Silhouette Cameo
  • Silhouette Cutting mat 12x24
  • Prima Marketing Junkyard Findings Pipe
  • Prima Marketing interlude black/grey
  • Bazzil Cardstock Raven 12x24
  • Basic Grey Mini Alpha Stickers Black
  • Basic Grey True Love Collection Pack
  • Scrapbook Adhesives MyStik™ Permanent Strips Dispenser

Maya-Isaksson-signatur-liten

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!