Fortsätt till huvudinnehåll

differend styles, same materials to work with.

The other day I teached a local scrap-class, and the lovely ladies wanted to learn a bit about layers and romantic style.
We talked about the fact that there is always the wrong type of scrappy supplies at home when you want to scrap. And that triggered me. Can you create with the same type of embellishments give or take a few things, and get different styles?? YES YOU CAN! all you have to do is changing the colors or patterns of your papers....
just check this out...

Romantic:


Materials:
Bazzill Basics- white
Prima-stencil bubbles 960445
Prima Stencil stars 960469
Prima flower and leaves icons
Silhouette Cameo- pop-up flower, text, flourish
Marianne design- Flowers

Private stash:
frame, ribbon, lace, feather, stamp, acrylic drops


Color heavy:
Materials:
Carta bella- Wildflower collection kit #CB-WD22016
Echo Park- style essentials 5th Avenue collection kit #SEAV12016
Prima Stencil stars.960469
Prima Stencil bubbles-960445
Prima metallic flowers
Marianne design flowers
Silhouette Cameo- Pop up flower, text, flourishes

Private:
mists, acrylic drops, frame


Artsy:Materials:
Bazzill Basics white
Prima stencil Bubbles- 960445
Prima stencil stars-960469
Prima flower and leaves icons
Prima stencil circles
Marianne design flowers
Silhouette cameo- scull, banners and flags, clocks, flourishes and tabs.

Private:
Acrylic drops, flair button, texture-stamp watercolor


Almost Identical types of decos, and yet really different styles :)

Materials can be found at The Hobbyworld Retailers.Kommentarer

  1. Superläckert! Lite grann "8 is enough" som var poppis för ett par år sen - att ha ett begränsat antal scrapsaker och sen skapa så mycket man kan av dem! Kul! Nu blev jag inspirerad att testa det igen! :D

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige. Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen: Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på Silhouette Americas Software-sida och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre!
Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet!


Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram.


För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon.
Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar.
Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol. Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge. Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste.
Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver.
Ha det bra och tack för mig!

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium. Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim. Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt.

En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår. Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design. Denna heter Matties Wild Flower.
Materiallista: DecoupagepapperDecoupagelackPensel
Tack för titten!