Fortsätt till huvudinnehåll

The world is full of magic things...

IMG_8705

Ofta när jag skär ut med min Cameo skär jag ut lite extra bilder som kan vara bra att ha någon gång. Särskillt när jag skär ut i vitt så passar jag på att fylla ett helt cardstock så kan jag färga in det i den färg jag vill sen. Jag hade denna text liggande och utgick från den när jag gjorde denna LO. Jag har använt stenciler och mist, texture paste och andra färgprodukter som jag hade liggande och så avslutade jag med ett lager av Martha Stewart-Gesso som jag spädde med vatten för att tona ned de underliggande lagren. Det blev fint på det mjuka bakgrundspappret från Prima.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

When I use my Cameo to cut something out I often cut a bit more then I need. When I cut from white cardstock I usually fill the entire 12x12 surface with things that might come in handy. It is easy to color it to fit in with everything when needed. I had this text laying in my stash and wanted to use it. I made my background with mist, texture paste and other color products and finished with a layer with Martha Stewart Gesso diluted with water to soften all the colors. I like the effect on this soft Prima paper.

IMG_8687

Allt skimmrar i guld och rosa. Jag använde swirls, enamel dots och stämplar som prydnader tillsammans med några utskurna blad som låg i samma hög som texten.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

It all shimmers in gold and pink. I used some Prima Swirls, Enamel Dots and stamps to ambellish and also some cut out leaves from my stash.

IMG_8704

Material/Supplies:

 • Prima Marketing Divine Mini Swirls Say It In Crystals 563936
 • Prima Marketing IOD- 12” x 12” Collection Kit
 • Silhouette Cameo
 • Martha Stewart Gesso
 • My Minds Eye Enamel Dots “Boy Crazy”
 • Carta Bella Wildflower 6x6 Paper Pad
 • EK Writing Pen Silver Gold 2Pk
 • Artemio Mini Glue Gun

Maya-Isaksson-signatur-liten

Kommentarer

 1. Suuuuperläckert!! Gillar hur du skrivit ut ett helt "sjok" med ord!!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!