Fortsätt till huvudinnehåll

Shaker card

IMG_8669

Idag bjuder jag på ett shakerkort fyllt med färgglada blingstenar.  Jag har använt papper från Echo Park som är designade av Jenni Bowlin. Det är ett Photo Freedom-set med fickor, papper och dekos men jag blev så förtjust i det grafiska mönstret på det svart-vita papper att jag ville göra ett kort med det.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Today I want to show you this shaker card filled with multi colored bling. I’ve used a Photo Freedom kit from Echo Park designed by Jenni Bowlin. I really like this black and white patterned paper and wanted to use it for a card.

IMG_8672

Själva shakerdelen har jag gjort genom att skära ut ett fönster ur ett mönsterpapper, fästa en bit ur en gammal plastförpackning bakom och sedan foam-tejp bakom hela ramen så att blingstenarna inte trillar ut. Blingstenarna hade jag i mina gömmor, de har inget klister bakom så de är perfekta till såna här kort. annars kan man använda paljetter, utstansade småfigurer eller glitter till exempel.

----------------------------------------------------------------------------------------------

I made the shaker part by cutting out a window from a piece of patterned paper, backing it with a piece of plastic package and framing it with foam tape. I had the bling in my stash but you can use anything you have on hand like sequins, glitter or smal punched or die cut shapes for example.

Material/Supplies:

  • Echo Park Photo Freedom Jenni Bowlin Collection Kit
  • Echo Park Here and Now 6x6-block
  • Bazzil Basics Cardstock - White
  • WRMK Corner Chomper (1/4 Radius,1/2 Radius)
  • EK Success Slim Edger Punch, Postage Stamp
  • Scrapbook Adhesives Crafty Foam Tape White
  • Scrapbook Adhesives MyStik™ Permanent Strips Dispenser
  • Scrapbook Adhesives 3D Foam Squares - White, Variety Pack

Maya-Isaksson-signatur-liten

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!