Fortsätt till huvudinnehåll

First Christmas decoration of the year

Första juldekorationen för i år fixad! Jag brukar i och för sig inte vara allt för generös med julattiraljer, satsar hellre på mycket levande ljus och eventuellt naturella ting som verkligen doftar jul, som exempelvis granris, apelsiner, kanelpotpurrier och liknande, tomtar är inte min grej liksom... Men med mitt läckra papperspaket från Echo Park kan jag ju inte bara göra julkort och ge bort till andra, jag var tvungen att hitta på något som faktiskt jag själv skulle kunna ha framme över jul. Det blev en liten julskylt-prydnad-mobil-grej. :) Storleken är 9x6".

Strax efter fotot nedan togs fick jag raskt hitta ett säkrare ställe att hänga den eftersom mina hjärtesnören uppenbarligen såg aptitliga ut och min katt Loppan gjorde ett väldigt angeläget försök att slakta mitt alster för dagen...

-----------------

The first Christmas decoration of the year completed! I'm usually not very found of traditional Christmas decorations, not loads of it though, I prefer natural made before mechanical made, like wreaths, oranges and such, those things surrounds me with the aroma of Christmas. And candles, LOTS of candles!
BUT... I've got this beautiful kit from Echo Park, and I just had to make something I could keep for myself instead of making all those cards to give away, so i made this "sign-thingy". Made it in size 9x6".

Right after this first photo below was taken I had to rescue my sign from being butchered by my cat, she made it very clear that those heart strings would taste absolutely fantastic...

Materiallista | Supply List | Hobbyworld Retailers
  • Martha Stewart Crafts - Heart Button Medium Double Punch 42-25048 
  • Echo Park - 12x12" Reflections Christmas Collection Kit RC55016
  • Bazzill Basics - Thunder Trio #1 White T10-1001 
  • Prima Marketing - Ingvild Bolme - Chalk Edger Branch Bark 891084 
  • Prima Marketing - Paper Roses
  • Martha Stewart Crafts - Red White Twine 41-00205
  • Martha Stewart Crafts - Polar Stamp And Punch 42-25008
  • Misc bling
  • Lace ribbon

http://www.zorcie.se

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!