Fortsätt till huvudinnehåll

A canvas

Jag har gjort mig en liten canvastavla. Den är grundad med Gesso och sedan har jag stämplat med en textstämpel på en vit servett. Servetten delade jag sedan så jag bara hade det allra översta lagret kvar, denna målade jag fast på tavlan med High Gloss-lack. 

Jag klippte ut en bit post it-lapp och lade över texten innan jag lade över en stencil och smetade på Stucco, en molding paste från Martha Stewart som blir som gips, jätteroligt att jobba med eftersom det är lätt att bygga strukturer och höjder med den. När jag tog bort post it-lappen direkt efteråt så hade texten hamnat som i en snygg ram. 

När Stuccon torkat så målade jag på den silverglitterfärg från Martha Stewart. Över resten av tavlan så svampade jag in metallicfärg i silver i olika omgångar. Till slut hällde jag på ett par olika embossingpulver som jag brände fast och satte dit lite blingstenar. 

Så enkelt var det att göra sig en fin och glittrig tavla och fler kommer det bli! :)

*****************

I have made myself a canvas. First I covered it with Gesso and then I took a text-stamp and stamped it on a white napkin, peeled of all the layers beside the top one and glued it on the canvas with High Gloss.

I took a piece of paper and covered the stamp before I placed a stencil on top of it and used some Stucco. A sort of molding paste from Martha Stewart, it's like a sort of plaster which is really fun to play with. It's easy to build textures with it. When I then removed the paper, the text-stamp was like in a frame. 

After the Stucco had dried, I painted it with some glitter paint from Martha Stewart. On the rest of the canvas, I used metallic paint severeal times. For finish, I used a couple of different embossing powders and some rhinestones.

It was really easy to do this glittering canvas but so fun so I will do more of them! :)
Material
Martha Stewart Craft Paint High Gloss Finish PL32197
Martha Stewart Craft Paint Stucco Effect PL32188
Martha Stewart Craft Paint Gesso Primer White PL32314 
Martha Stewart Craft Paint Metallic Sterling PL32128 
Martha Stewart Craft Paint Glitter Sterling PL32181 
Artemio Rhinestones Round Clear 11006524  

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!