Fortsätt till huvudinnehåll

Painted pumpkin

IMG_8641

Jag hittade en jättesöt pumpa på mataffären som fick flytta hem till mig. Jag visste inte riktigt vad jag skulle göra med den och hade väl egentligen tänkt göra en pumpagubbe att ha på bron. Men så kom jag att tänka på Martha Stewart-färgerna och bestämde mig för att göra en bordsdekoration istället. Jag målade den vit med gesso, sedan lade jag ett lager svart färg på övre delen av pumpan och så crackle accent som jag sedan täckte med ett lager till med gesso. Sen täckte jag nederdelen lite slarvigt med lim och öste på Silhouettes guldglitter. Jag pyntade med lite band och spets och skar ut några hjärtan ur cardstock täckt med boksidor. Jag tycker att den blev jättesöt!

-------------------------------------------------------------------------------------------------

I found a really cute pumpkin when I went to the store and bought it without really knowing what to do with it. I was thinking about carving a face but then came to think about my Martha Stewart Craft Paints. I decided to make a decoration for the table instead. I painted the pumpkin white with gesso, then covered the top part with black paint. Then I applied a layer of Crackle Accent and then some more gesso. I also painted the bottom part messy with glue and covered with glitter. To decorate I used some ribbon, lace and cut out some hearts from cardstock covered with bookpages to put on a string. I think the pumpkin turned out really cute!

Material/Supplies:

 • Martha Stewart Craft Paint
 • Martha Stewart Craft Paint Gesso Primer White
 • Martha Stewart Craft Paint Weather Effect
 • Martha Stewart Craft Glue
 • Silhouette Glitter Pulver

Maya-Isaksson-signatur-liten

Kommentarer

 1. Hur fint som helst! Älskar detaljen med de hängande hjärtanen!!!
  Kram
  //Cattie

  SvaraRadera
 2. Superfin blev den! Hjärtana är verkligen pricken över i! :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!